sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ο Mark Zuckerberg δεν ήταν και ο πρώτος φοιτητής

Ο Mark Zuckerberg είναι το απόλυτο παράδειγμα του πολυπόθητου American Dream. Ένας νέος με κλίση στον προγραμματισμό που κατάφερε να ιδρύσει την πιο διάσημη ιστοσελίδα παγκοσμίως και να βγάζει εκατομμύρια δολάρια καθημερινά.

Μεγάλωσε με τον οδοντίατρο πατέρα του, την ψυχίατρο μητέρα του και τις τρεις του αδελφές και αντί να ακολουθήσει το επάγγελμα των γονιών του όπως θα έκανε ένας σωστός Έλληνας, ακολούθησε το δικό του δρόμο και έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους και πλούσιους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Επειδή εμείς στο OΝΕΜΑΝ δεν φημιζόμαστε για τις ικανότητές μας στην ζαχαροπλαστική (αν εξαιρέσεις το σουφλέ με τη μερέντα) αντί για τριάντα ένα κεράκια γράψαμε τριάντα μία πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Rupert Grint, εεεε του Mark Zuckerberg.

1. Όσο και να προσπαθήσεις δεν θα καταφέρεις ποτέ να μπλοκάρεις το προφίλ του Zuckerberg στο Facebook. Σε προκαλούμε.

2. Έχει ελαφράς μορφής αχρωματοψία και δεν μπορεί να διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο. Αυτός είναι και ο λόγος που το Facebook έχει μπλε χρώμα.

3. Στην αίτησή του για το πανεπιστήμιο έγραψε ότι μιλάει γαλλικά, εβραϊκά, λατινικά και αρχαία ελληνικά. Αν ήξερε και σουαχίλι δεν θα μου έκανε εντύπωση.

4. Ως έφηβος ήταν άθεος παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια εβραϊκή οικογένεια.

5. Στο πανεπιστήμιο μπήκε σε μια εβραϊκή κοινότητα με το όνομα 'Alpha Epsilon'.

6. Το πρώτο πρόγραμμα που έφτιαξε ποτέ ήταν το Zucknet, το οποίο επέτρεπε στο υπολογιστή του σπιτιού να επικοινωνεί με τον υπολογιστή του οδοντιατρείου του πατέρα του.

7. Τα πρώτα του χρόνια στο πανεπιστήμιο έφτιαξε ένα πρόγραμμα που λεγόταν Facemash. Σύμφωνα με τον συγκάτοικο του Zuckerberg, Arie Hasit o πρώτος το έκανε για πλάκα. ''Είχαμε βιβλία που λεγόταν Face Books τα οποία περιελάμβαναν τα ονόματα και τις φωτογραφίες όλων όσων έμεναν στην φοιτητική εστία. Στην αρχή έφτιαξε ένα site όπου έβαλε δύο φωτογραφίες από άνδρες και δύο από γυναίκες. Οι επισκέπτες έπρεπε να διαλέξουν τον πιο ωραίο και τον πιο σέξι και να τον βαθμολογήσουν''. Άντεξε μόλις ένα Σαββατοκύριακο καθώς έγινε πολύ δημοφιλής και δυσκόλευε την πρόσβαση των φοιτητών στο ίντερνετ. Όλα αυτά στο Harvard. Και μετά λένε για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

8. Ο Mark Zuckerberg παράτησε το Harvard στο δεύτερο έτος για να ολοκληρώσει την ιδέα που είχε, δηλαδή το Facebook. ''Θυμάμαι πολύ έντονα να τρώμε πίτσα με τους φίλους μου μια – δυο μέρες μετά. Άνοιξα την πρώτη εκδοχή του Facebook και σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να φτιάξει κάτι τέτοιο για τον κόσμο. Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να ήμασταν εμείς αυτοί''.

9. Λάνσαρε το Facebook από την φοιτητική του εστία στο Harvard στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.

10. Το 2008 ο Steven Levy, στο βιβλίο του 'Hackers: Heroes of the Computer Revolution' χαρακτήρισε τον Zuckerberg, χάκερ. Ο ίδιος απάντησε ότι είναι καλό να 'σπας' πράγματα για να τα κάνεις καλύτερα.

11. Ο ίδιος ανακυρήχθηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 από το περιοδικό Time.

12. ''Το πιο σημαντικό για μένα δεν ήταν τα λεφτά αλλά η δυνατότητα (που έδωσε το Facebook) να ρέει η πληροφορία. Σε πιστέψαμε.

13. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει κάψει αρκετούς άνδρες με την εξέλιξη του Facebook.

14. Ο Zuckerberg με τον Eisenberg (τον πρωταγωνιστή της ταινίας 'Social Network') δε μοιάζουν παρά μόνο στο όνομα.

15. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους ήταν στις 29 Ιανουαρίου του 2011 όταν ο Zuckerberg βρέθηκε καλεσμένος στο Saturday Night Live το οποίο παρουσίαζε ο Jesse Eisenberg.

16. ''Δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να είναι online βάζουμε τα θεμέλια της οικονομίας της γνώσης''. Όταν το έλεγε αυτό σίγουρα δεν είχε στο νου του τα check in στο Ακρωτήρι που κατακλύζουν την αρχική σου σελίδα κάθε Σάββατο βράδυ.

17. Σε αυτή την περίπτωση ας μιλήσει η εικόνα.

18. Ο πατέρας του Facebook έδωσε τη φωνή του στον χαρακτήρα του για τη σειρά 'Simpsons'.

19. Αν πληκτρολογήσεις @[4:0] σε κάποιο σχόλιο θα εμφανιστεί το όνομά του.

20. Το 2011 ο ίδιος δήλωσε πως έγινε χορτοφάγος και πως από τότε και στο εξής θα έτρωγε μόνο ζώα τα οποία έχει σκοτώσει ο ίδιος. Παρ' όλα αυτά στο προφίλ του έχει κάνει like στη σελίδα των McDonalds.

21. Ανάμεσα στους αγαπημένους του μουσικούς είναι οι Daft Punk, η Rihanna, η Lady Gaga και η Shakira.

22. Μια από τις αγαπημένες του ατάκες είναι η εξής: ''Να κάνεις τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά, αλλά όχι πιο απλά από αυτό'', η οποία ανήκει στον Albert Einstein.

23. Ο αγαπημένος του σκύλος Beast έχει τη δική του σελίδα στο Facebook με 1,5 εκατομμύρια likes.

24. O Zuckerberg είχε δηλώσει ότι δεν έχει τηλεόραση σπίτι του. Μάλλον θα ήταν το λιγότερο διασκεδαστικό πράγμα στο σπίτι ενός πολυεκατομμυριούχου.

25. Εκείνος και η γυναίκα του Priscilla γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι περιμένοντας στην ουρά για την τουαλέτα.

26. Οι δυο τους δώρισαν 25 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του έμπολα στη δυτική Αφρική.

27. Για να μπορεί να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της (καθώς κατάγονταν από την Κίνα) το 2010 άρχισε να μαθαίνει κινέζικα.

28. Παρά τις κακές γλώσσες που λένε ότι δεν έχει γούστο στο ντύσιμο, ο ίδιος φορούσε γραβάτα για ολόκληρο το 2009 προκειμένου να δείξει πόσο σημαντική ήταν η χρονιά για όσους εργάζονταν για το Facebook μετά την ύφεση που είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πρίν.

29. Το 2011 βέβαια ψηφίστηκε ως ένας από τους πιο κακοντυμένους άνδρες της χρονιάς.

30. Ο Zuckerberg έχει διάφορα παρατσούκλια. Η μητέρα του για παράδειγμα τον φωνάζει Princely. Μην κρίνεις για να μην κριθείς.

31. Δεν είναι σαν τον Ron από τον Harry Potter;

ΠΗΓΗ

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​