sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φθινοπωρινή διατροφή: 7 εύκολα tips

Κύριο Φθινοπωρινή διατροφή: 7 εύκολα tips

Το πράσινο τσάι, τα smoothies και ο κολοκυθόσπορος είναι μόνο μερικά από τα μυστικά για ασφαλές αδυνάτισμα.

ΟΣεπτέμβριος οδεύει προς το τέλος του και αρκετές από εμάς παλεύουν ακόμη να συνηθίσουν τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Η αλήθεια είναι πως όσο η θερμοκρασία μειώνεται, άλλο τόσο αυξάνεται η όρεξή μας για φαγητό.

Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για να διατηρείσαι σε φόρμα, χωρίς στερήσεις και εξαντλητικές δίαιτες. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο κρέας και το ψάρι είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου για να πάρεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Αν θες να διατηρήσεις τις αναλογίες σου ή να χάσεις τα περιττά κιλά των διακοπών, υπάρχουν μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα 10 από αυτά, τα οποία θα βρεις στις παρακάτω γραμμές.

7 tips που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις

1) Η έξυπνη μορφή άσκησης

Η μη άσκηση δραστηριότητας θερμογένεση (NEAT) είναι ένας τρόπος για να γίνεις fit, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Πρόκειται για έναν όρο που σηματοδοτεί όλες εκείνες τις δραστηριότητες και τις κινήσεις που κάνεις αλλά δεν είναι αρκετά έντονες για να αποτελέσουν μια προπόνηση (π.χ μάζεμα φύλλων, κηπουρική κ.ά). Οι θερμίδες που μπορεί να κάψει κανείς εκτός άσκησης ποικίλλουν και μπορούν να ξεπεράσουν τις 500.

2) Προπλήρωσε το γυμναστήριο

Το φθινόπωρο είναι ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Προπλήρωσε τη συνδρομή ολόκληρου του έτους για να έχεις ένα ισχυρό κίνητρο που δεν θα σου επιτρέψει να τα παρατήσεις.

3) Πες ναι στα ζεστά smoothies

Τα smoothies είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Αν δυσκολεύεσαι να τα απολαύσεις κρύα, υπάρχει λύση και αυτή είναι να δοκιμάσεις την ζεστή εκδοχή τους. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, 1,5 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 1 μικρή μπανάνα, 1/3 φλιτζάνι βρώμη, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κάσιους και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.

4) Βάλε τον κολοκυθόσπορο στη διατροφή σου

Οι σπόροι κολοκύθας είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο και L-τρυπτοφάνη.

5) Πιες πράσινο τσάι

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι πολλά ανάμεσά τους η καύση λίπους, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Περισσότεροι από 1000 διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τα top superfoods για το φθινόπωρο

6) Κάνε τα λαχανικά σου χυμό

Δοκίμασε να πιεις χυμό καρότου με τζίντζερ ή τοποθέτησε άλλα φρέσκα λαχανικά στον αποχυμωτή (σπανάκι, μπρόκολο, ντομάτα κ.ά). Οι χυμοί λαχανικών είναι γευστικοί και περιέχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες.

7) Εκμεταλλεύσου τα εποχιακά τρόφιμα

Η κολοκύθα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά του φθινοπώρου, το οποίο αξίζει να βάλεις στο διατροφολόγιό σου. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη Α, έχει υπέροχη γεύση και μπορείς να την μαγειρέψεις με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​