sedoni left all cities
sedoni right all cities

Σύμβαση θέσπισης υποτροφιών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ολυμπία Οδό

Κύριο Σύμβαση θέσπισης υποτροφιών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ολυμπία Οδό

Σύμβαση θέσπισης υποτροφιών υπέγραψαν σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Ολυμπία Οδός ΑΕ.  Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η «Ολυμπία Οδός» θα χορηγήσει δύο ετήσιες υποτροφίες για διάστημα πέντε ετών αξίας 3.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Γεωλογίας. Στόχος των υποτροφιών είναι η σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την παραγωγή μεγάλων έργων υποδομής, καθώς και η επιβράβευση και η στήριξη των νέων ανθρώπων για μάθηση και εξέλιξη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, στην τοποθέτησή του για την υπογραφή της σύμβασης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση, μαζί με τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Γ. Παπαθεοδώρου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας, Καθηγητή Π. Ξυπολιά και τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Καθηγητή Ε. Μπούσια, να παρίσταμαι στην υπογραφή αυτής της σύμβασης χορηγίας υποτροφιών της «Ολυμπίας Οδού». Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του Πανεπιστημίου Πατρών στην Ολυμπία Οδό για την πρωτοβουλία της αυτή και να καλέσω προς αυτή την κατεύθυνση και άλλους φορείς, καθώς θεωρώ ότι η αναγνώριση και επιβράβευση της Αριστείας και των νέων ανθρώπων αποτελεί καθήκον όλων μας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας, στην τοποθέτησή του για την υπογραφή της σύμβασης επεσήμανε: «Η σχέση της Ολυμπίας Οδού και της Γέφυρας, μέσω του μεγάλου μετόχου της VINCI, με το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 με τη συμμετοχή των αξιότιμων καθηγητών Μιχάλη Φαρδή και Σταύρου Αναγνωστόπουλου, ως Συμβούλων του Υπουργείου στη μελέτη της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Έκτοτε είμαστε σε συνεχή συνεργασία, σε θέματα κυρίως τεχνολογικά.

Η Ολυμπία Οδός για εμάς είναι περισσότερα από ένας αυτοκινητόδρομος, είναι περισσότερα από τις μελέτες, την κατασκευή, τη συνέπεια στην αρτιότητα του έργου που παραδίδουμε: Είναι αυτοί που την χρησιμοποιούν, είναι αυτοί που ζουν κατά μήκος της. Είμαστε όλοι εμείς που με εργαλείο τον αυτοκινητόδρομο, συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του τόπου και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη, εύκολη και ασφαλή μετακίνηση. Είναι οι νέοι φοιτητές, Μηχανικοί και Γεωλόγοι, που σπουδάζουν, που εργάζονται και ονειρεύονται τη ζωή τους στα έργα του μέλλοντος. Όλοι αυτοί είναι Πρωταγωνιστές του Έργου!»

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχαν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χ. Μπούρας, ο Αντιπρύτανης Αναπλ. Καθηγητής Β. Βασιλειάδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Γ. Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας, Καθηγητής Π. Ξυπολιάς, ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Καθηγητής Ε. Μπούσιας, μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών και στελέχη του Ιδρύματος.

Από την Ολυμπία Οδό συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Π. Παπανικόλας και τα στελέχη της εταιρείας κ.κ. Fabrice Breton, Μιχάλης Μπάρτζης, Σωκράτης Λέκκας και Αλεξάνδρα Μαυροειδή.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​