sedoni left all cities
sedoni right all cities
Καλωσήρθες επισκέπτη

Θλίψη για το θάνατο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών στα 58 του χρόνια

Κύριο Θλίψη για το θάνατο του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών στα 58 του χρόνια

Θλίψη προκάλεσε στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία η θλιβερή είδηση του θανάτου του Καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργίου Αιμ. Λευθεριώτη σε ηλικία 58 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 29-12-2023 στη 1 το μεσημέρι στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Β’ Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Ο Γεώργιος Λευθεριώτης ήταν παντρεμένος με την Φωτεινή Λευθεριώτη και ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Αιμίλιου και του Αναστάσιου.

Είχε γεννηθεί στις 4 Ιουνίου 1965 και είχε σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την περίοδο Σεπτέμβριο 1983 με Σεπτέμβριο 1987.

Ο τίτλος της Διπλωματικής του εργασίας ήταν: “Σχεδίαση ρότορα αιολικής μηχανής σε σχήμα ρόδας ποδηλάτου”.

Όπως είδαμε στο πλούσιο βιογραφικό του, ο Γεώργιος Λευθεριώτης έκανε στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία όπου και πήρε MSc (by research, with distinction) στον τομέα του Engineering, στο Πανεπιστήμιο του Warwick, (αποφοίτησε τον Μάιο 1989) με ερευνητικό πεδίο την Αιολική Ενέργεια.

Στο ίδιο πανεπιστήμιο του Warwick, στην Αγγλία, την περίοδο Ιανουάριος 1990- Αύγουστος 1992 πάντα στο ερευνητικό πεδίο: Αιολική Ενέργεια, ο Γεώργιος Λευθεριώτης έκανε και το Διδακτορικό του, PhD.

Τίτλος Διατριβής: «Development of wind turbines to operate in modified axial flows which contain swirl velocities and non-uniform distributions».

Η λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το ΑΤΕΙ Πάτρας το 1995 όπου διετέλεσε έως το 2001 Επιστημονικός συνεργάτης ενώ από 1-2-1996 έως 5-6-2001 ήταν: Ερευνητής, στο Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν πλέον Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ξεκινώντας ως Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής, από το Μάρτιο του 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής και από τις 24-2-2023: Καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πάντα στο Τμήμα Φυσικής, στον Τομέα Εφαρμοσμένης Φυσικής.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας εκλεκτός επιστήμονας με υψηλή κατάρτιση στο γνωστικό του αντικείμενο, και ένας καλός οικογενειάρχης. Η απώλεια του πραγματικά λύπησε την πανεπιστημιακή κοινότητα.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​