sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ανοικτό Πανεπιστήμιο με Wyndham Hotels & Resorts

Κύριο Ανοικτό Πανεπιστήμιο με Wyndham Hotels & Resorts

Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Wyndham Hotels & Resorts

Μνημόνιο υπέγραψαν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Wyndham Hotels & Resorts για την από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συνεργασία της Wyndham Hotels & Resorts, της μεγαλύτερης εταιρείας franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

Ενδεικτικά, το αντικείμενο της συνεργασίας, περιλαμβάνει:

-Την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων.

-Την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. ημερίδες, εκδηλώσεις κ.α.)

-Την υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών.

-Τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο φορέων.

-Τη συμβολή από μέρους της Wyndham Hotels & Resorts στην υποβολή προτάσεων για πεδία που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς και τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην εισαγωγή νέων θεματικών πεδίων και γνωστικών αντικειμένων στα σχετικά προγράμματα σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

-Την οργάνωση δράσεων επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις συνθήκες εργασίας και τις επαγγελματικές ευκαιρίες των αποφοίτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)» Δρ. Δημήτρης Στεργίου ανέφερε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω τη νέα συνεργασία με την Wyndham Hotels & Resorts. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με τον νέο εταίρο μας, ανταποκρίνονται πλήρως στον κοινό μας σκοπό να προσφέρουμε αξία στους φοιτητές μας, στην τουριστική αγορά εργασίας αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του τουριστικού επιχειρηματικού κόσμου, που αυτό το μνημόνιο συνεργασίας υποστηρίζει, αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπης της Wyndham Hotels & Resorts κ. Βασίλης Θεμελίδης δήλωσε: «Έχοντας θέσει υψηλούς στόχους στον κλάδο της φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συνεργασία που ξεκινήσαμε με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την υλοποίηση κοινών δράσεων σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο αλλά και την ανάδειξη των προοπτικών του κλάδου ως εξαιρετικής επαγγελματικής επιλογής για τους φοιτητές. Η ακαδημαϊκή κοινότητα με την επιστημονική της γνώση, μπορεί να προσφέρει πολλά στον ξενοδοχειακό χώρο. Αντίστοιχα, ο κλάδος της φιλοξενίας καταγράφοντας και επικοινωνώντας σε στοχευμένα ακαδημαϊκά κανάλια τις ανάγκες της αγοράς, μπορεί να οδηγήσει στην εισαγωγή νέων θεματικών πεδίων στα προγράμματα σπουδών».

Σχετικά με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό δημόσιο Πανεπιστήμιο της  χώρας που προσφέρει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια σπουδές αποκλειστικά Εξ Αποστάσεως, χωρίς δέσμευση χώρου και χρόνου. Καταξιωμένο στην ελληνική κοινωνία, με περισσότερους από 50.000 αποφοίτους και 45.000 ενεργούς φοιτητές σε κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο, το ΕΑΠ είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, σε ενεργούς φοιτητές και διδακτικό προσωπικό. Το Ίδρυμα, που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 5 καλύτερων Εξ Αποστάσεως Πανεπιστημίων του Κόσμου, προσφέρει 8 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και περισσότερα από 60 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε εξειδικευμένα αντικείμενα στην Ελληνική και όχι μόνο γλώσσα, ενώ αποστολή του είναι η προαγωγή της Επιστημονικής Έρευνας, καθώς και η ανάπτυξη Τεχνολογίας και Μεθοδολογίας, στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.

Σχετικά με τη Wyndham Hotels & Resorts

Η Wyndham Hotels & Resorts είναι η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, με περίπου 9.200 ξενοδοχεία δυναμικότητας 872.000 δωματίων σε περισσότερες από 95 χώρες, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 25 εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των Super 8®, Days Inn®, Ramada®, Dolce, Tryp, Vienna House,  Registry Collection, Trademark Collection® και Wyndham®. Το βραβευμένο πρόγραμμα επιβράβευσης Wyndham Rewards® προσφέρει σε πάνω από 106 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη την ευκαιρία να εξαργυρώσουν πόντους σε χιλιάδες ξενοδοχεία, θέρετρα, κλαμπ διακοπών και εξοχικές κατοικίες παγκοσμίως.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​