sedoni left all cities
sedoni right all cities

Κλείνουν εργαστήρια σε ΑΕΙ!

Κλείνουν εργαστήρια σε ΑΕΙ λόγω έλλειψης μετρητών για αναλώσιμα

Κλείνουν εργαστήρια σε ΑΕΙ ενώ φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τις προθεσμίες τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οπως λέει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, οι εκπρόσωποι του εργαστηρίου του άκουσαν την Τετάρτη τους προμηθευτές τους σε αναλώσιμα να τους δηλώνουν: Καμία παραγγελία δεν μπορεί να γίνει αν δεν πληρώσετε σε μετρητά!

Κάτι που, όπως λέει ο ίδιος, φυσικά δεν μπορεί να γίνει, παρ' ότι το πανεπιστήμιο έχει στους λογαριασμούς του τα χρήματα που χρειάζονται, αλλά δεν μπορεί να τα πάρει...

Ωστόσο, με το δεδομένο ότι το εργαστήριό του χωρίς τη δυνατότητα να κάνει έρευνα και πειράματα δεν έχει λόγο ύπαρξης, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή κλείνει.

«Έχουμε 13 εργαζόμενους στο εργαστήριο διδακτορικούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς, προπτυχιακούς, νέους ανθρώπους που κάνουν έρευνα και πληρώνονται από τα προγράμματα που έχουμε συνάψει με εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε» λέει ο κ. Κουρέτας. «Καμιά εταιρεία όμως πια δεν μας δίνει αναλώσιμα για τα πειράματά μας αν δεν πληρώσουμε... μπροστά» αναφέρει.

Τα πειράματα αυτά είναι απαραίτητα για πολλούς φοιτητές για να μπορέσουν να παρουσιάσουν αποτελέσματα ώστε να πάρουν το πτυχίο τους. Πολλοί δε είχαν ήδη κλείσει θέσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. Κάτι που απλά δεν θα γίνει, ενώ το πτυχίο τους θα καθυστερήσει πιθανότατα ένα εξάμηνο.

«Στήνεις κάτι τόσα χρόνια με κόπο και πολύωρη δουλειά και διαλύεται μέσα σε λίγες ημέρες» αναφέρει με αρκετή δόση απελπισίας ο καθηγητής. «Φυσικά τα προγράμματα που εκτελούμε είναι ανταγωνιστικά. Αν τα χάσουμε, δεν μπορούμε να τα διεκδικήσουμε ξανά εύκολα».

Ο κ. Νίκος Κουτσουρέλας, διδακτορικός φοιτητής στο ίδιο εργαστήριο, λέει ότι «εδώ και δύο ημέρες ζούμε την κόλαση. Ήταν ξαφνικό για εμάς. Πολλά παιδιά έχουν σοβαρά προβλήματα και δεν θα μπορέσουν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Θα χάσουν σίγουρα ένα εξάμηνο καθώς δεν μπορούν να κάνουν τα πειράματά τους» αναφέρει απογοητευμένος.

«Κανονικά τα υπόλοιπα επτά εργαστήρια»

Πάντως σχετικά με το ίδιο θέμα ο προέδρος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αναπληρωτής καθηγητής κ. Δημήτριος Λεωνίδας, δηλώνει ότι «η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συνεχίζεται κανονικά».

«Με εξαίρεση το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών το οποίο διευθύνει ο καθηγητής Δ. Κουρέτας, τα άλλα επτά εργαστήρια του τμήματος λειτουργούν κανονικά. Οι διπλωματικές και μεταπτυχιακές εργασίες καθώς και οι διδακτορικές διατριβές εργασίες που εκπονούνται σε αυτά συνεχίζουν να υλοποιούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους. Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος συνεπικουρούμενα από το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό συνεχίζουν την ολοκληρωμένη και ποιοτική εκπαίδευση των φοιτητών με ευθύνη, επαγγελματισμό αλλά και με μεράκι» αναφέρει ο κ. Λεωνίδας.

ΠΗΓΗ

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEDxAcademyYouth 2015 ‪#‎ErasmusMoments‬ στα Ιωάννινα! »

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​