sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εναλλακτικές ευκαιρίες καριέρας για όσους εγκαταλείπουν τις σπουδές – διακοπή σημαίνει επανεκκίνηση

Το Σεπτέμβριο ξεκίνησε το έργο ERASMUS+ «Εναλλακτικές ευκαιρίες καριέρας για όσους εγκαταλείπουν τις σπουδές – διακοπή σημαίνει επανεκκίνηση».

Σκοπός του έργου είναι να μεταφέρει μια καινοτόμα προσέγγιση που απευθύνεται και συμβουλεύει νέους ενήλικες που διέκοψαν τις σπουδές τους πριν αποφοιτήσουν.

Αυτοί οι νέοι συνήθως αντιμετωπίζουν την πρόκληση του τι θα κάνουν επαγγελματικά χωρίς πιστοποίηση. Πολύ συχνά προσλαμβάνονται σε παράξενες θέσεις εργασίας για ανειδίκευτους εργάτες, ώστε να επιβιώσουν, και στη χειρότερη περίπτωση βασίζονται στην κοινωνική πρόνοια. Ταυτόχρονα, οι νέοι που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους διαθέτουν βασικές επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις που έχουν αποκτήσει επίσημα και οι οποίες τους διαφοροποιούν από τους επιτυχημένους απόφοιτους μόνο επειδή δεν κατέχουν ένα επίσημο έγγραφο, δίπλωμα ή πιστοποιητικό, που επιβεβαιώνει την επίσημη εκπαίδευσή τους.

Ενάντια σε αυτό το υπόβαθρο, το Επιμελητήριο Βιοτεχνίας και Συμβούλιο Εμπορίου της Δυτικής Γερμανίας (West German Chambers of Crafts and Skilled Trades´ Council) έχει ολοκληρώσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα «από τη διακοπή των σπουδών σε άριστους φοιτητές». Οι συνεργάτες λαμβάνουν αυτή την επιτυχημένη προσέγγιση, ώστε να φέρουν τα αναπτυγμένα προϊόντα στο προαναφερθέν έργο, ιδέες και γνώσεις σε μια Ευρωπαϊκή και πολυτομεακή ανταλλαγή πληροφοριών.

Γι’ αυτό το σκοπό, οι συνέταιροι του έργου στοχεύουν να μεταφέρουν τις μεθόδους για να συμβουλέψουν τους νέους που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, να χτίσουν ένα συμβουλευτικό δίκτυο μέσω των social media, να συντάξουν ενημερωτικά φυλλάδια για τις εταιρείες και για το πώς οι ακαδημαϊκές επιτυχίες μπορούν να αναγνωρίζονται για μια επαγγελματική δραστηριότητα, να μεταδώσουν παραδείγματα καλής πρακτικής στις χώρες που θα πραγματοποιηθεί το έργο και να μεταφέρουν ένα μοντέλο καθοδήγησης που θα δημιουργήσει μια ομάδα για την υποστήριξη των φοιτητών που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τις προσπάθειες του έργου στην ιστοσελίδα του: www.whkt.de/dropouts.

 

Συνεργάτες του έργου

Cnet Group Ltd. (Βουλγαρία), European Institute for Local Development (Ελλάδα), Ipartestületek Országos Szövetsége (Ουγγαρία), Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Τουρκία), VondiConsulting Unternehmensberatung (Αυστρία), Westdeutscher Handwerkskammertag (Γερμανία)

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης - European Institute for Local Development (www.eurolocaldevelopment.org).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​