sedoni left all cities
sedoni right all cities

Στο πρόγραμμα BLUEMED συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στα πλαίσια προστασίας και προώθησης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Μεσογείου, το Σπουδαστήριο Τεχνικής των Μεταφορών και της Κυκλοφορίας του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει ως εταίρος (partner) στο ΕυρωπαϊκόΠρόγραμμα με τίτλο «Plan/test/coordinateUnderwaterMuseums, DivingParks and KnowledgeAwarenessCentres in ordertosupportsustainable and responsibletourismdevelopment and promoteBluegrowth in coastalareas and islands of the Mediterranean» ή εν συντομία «BLUEMED». Συμμετέχουν 5 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάς, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία.
 
Σύμφωνα με την οδηγία UNESCO 2001, η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου και η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα αυτό αποτελούν επιβεβλημένη προτεραιότητα. Το πρόγραμμα, λοιπόν στοχεύει στην ενίσχυση των βιώσιμων πολιτικών ανάπτυξης για την αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παρακείμενες θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου, προωθώντας έτσι τον βιώσιμο και υπεύθυνο παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό.
 
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εστιάζει:
 
α) Στον σχεδιασμό ενός συστήματος διαδικασιών και πρακτικών πολιτικής, διαχείρισης, δικτύωσης και προώθησης, που θα δοθεί στις τοπικές/ περιφερειακές αρχές. Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με μοντέλα διαχείρισης και καινοτόμες τεχνολογίες για την διαχείριση και λειτουργία τωνΥποβρύχιων Μουσείων, των Καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων Ευαισθητοποίησης και Γνώσης που θα αναπτυχθούν ως πιλοτικές δράσεις στις περιοχές CapoRizutto και Baia Βay (Ιταλία), στον Δυτικό Παγασητικό/ Σποράδες (Ελλάς) και στοCavtatsites(Κροατία).
 
β)Στην προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο των καταδύσεων και την βελτίωση της καταδυτικής εμπειρίας μέσω καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών κατάδυσης.
 
γ) Στην προσέλκυση στις συμμετέχουσες περιοχές ενός σημαντικού μέρους του αυξανόμενου αριθμού των ατόμων που προτιμούν τον καταδυτικό τουρισμό.

 

δ) Στην εισαγωγή τουευρύτερουκοινούστην υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά μέσω της τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης σε εκθέσεις μουσείων και στα Κέντρα Ευαισθητοποίησης και Γνώσης.

 

ε)Στην δημιουργίαμίας πλατφόρμας που είναι βασισμένη στο web, με τίτλο «Υποβρύχιες Φυσικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην Μεσόγειο» για την ενιαία τουριστική προβολή και δικτύωση της υποβρύχιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

 

Οι εταίροι του προγράμματος είναι:
 
  1. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων
  2. Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας
  3. Περιφέρεια Θεσσαλίας
  4. Περιφέρεια του Ντουμπρόβνικ
  5. Πανεπιστήμιο της Καλάμπρια
  6. Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ
  7. Πανεπιστήμιο της Κύπρου
  8. Πανεπιστήμιο Πατρών
  9. Πανεπιστήμιο της Μούρθια
  10. ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​