sedoni left all cities
sedoni right all cities

Mindspace Challenge

Κύριο Mindspace Challenge

- Το Mindspace Challenge σε προκαλεί να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα –

Το Mindspace Challenge, το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Mindspace.

Η ομάδα του Mindspace θέλει να δει τις ιδέες που αναπτύσσονται στο ακαδημαϊκό περιβάλλον να ωφελούν την κοινωνία αντί να μένουν παγιδευμένες στο πανεπιστήμιο.

Τι είναι όμως το Mindspace Challenge;

Είναι μία πρόκληση προς φοιτητές και νεαρούς απόφοιτους με επιχειρηματικές ιδέες να ακολουθήσουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας, κάνοντας τις ιδέες τους πραγματικότητα.

Θα διοργανωθούν δωρεάν τριήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας:

Πάτρα, 10-12 Μαρτίου

Θεσσαλονίκη, 7-9 Απριλίου

Ιωάννινα, 12-14 Μαΐου

Αθήνα, 19-21 Μαΐου

Σε κάθε πόλη, θα συμμετέχουν 20 διαφορετικές ομάδες. Παράλληλα, θα επιλεγούν 8 επιπλέον ομάδες από τις υπόλοιπες πόλεις τις Ελλάδας να ταξιδέψουν στην Αθήνα με καλυμμένα τα έξοδα για να παρακολουθήσουν το εργαστήριο. Η επιλογή των ομάδων θα γίνει μέσω αίτησης στη σελίδα του Challenge. [ LINK: http://challenge.mindspace.gr/://challenge.mindspace.gr/ ]

Τρεις ομάδες από κάθε πόλη, θα επιλεγούν να συμμετέχουν στον τελικό στην Αθήνα με πληρωμένη διαμονή, στις 24 Μαΐου.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα το όραμα του οργανισμού και το στόχο του προγράμματος, το Mindspace θα στηρίξει και τις 88 ομάδες που θα λάβουν μέρος προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα. Επιπλέον, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, οι 3 νικήτριες ομάδες θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν εργαστήρια και να επισκεφθούν κέντρα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Παράλληλα, το The People’s Trust, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, θα προσφέρει 8000 € χρηματοδότηση σε καθεμία από τις 3 νικήτριες ομάδες, προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδέα τους και θα εντάξει τις 5 καλύτερες ιδέες στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξής του. Η εταιρεία Simple, Rocks θα χορηγήσει υπηρεσίες marketing consulting στις 5 πρώτες ομάδες. Τέλος, η καλύτερη ιδέα θα προκριθεί απευθείας στους ημιτελικούς του MITEF Greece Startup Competition 2018. Ο μόνιμος Food Sponsor των δράσεων του Mindspace, Delivery.gr, έχει προνοήσει για τα απολαυστικά μεσημεριανά εδέσματα των εργαστηρίων και η ομάδα του SWEN Travel έχει αναλάβει να σχεδιάσει και να οργανώσει την μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία του συνολικού προγράμματος. Ακόμα, το POS Coworking Space (pos4work)  θα υποστηρίξει το εργαστήριο στην Πάτρα, με την προσφορά του χώρου για την διεξαγωγή του workshop καθώς και με μια τρίμηνη coworking συνδρομή στους νικητές του, ενώ η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ θα προοσφέρει ένα περιπτέρο στις νικητήριες ιδέες από την εκδήλωση αυτή, στην έκθεση του απριλίου.

 

[ Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό Mindspace ]

Το Mindspace, έχοντας ιδρυθεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός,  αποτελείται αυτή τη στιγμή από 72 μέλη, κυρίως φοιτητές. Έχει δημιουργήσει ένα χώρο ανοιχτής τεχνολογίας –το Mindspace Lab- μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και, κερδίζοντας το Angelopoulos CGIU Fellowship, άρχισε να εξοπλίζει το χώρο του. Στο Mindspace Lab διοργανώνονται ομιλίες και εργαστήρια, με στόχο να αποκτήσουν οι φοιτητές τα εφόδια για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, καλεί φοιτητές που έχουν ξεκινήσει επιχείρηση να μιλήσουν στο Πανεπιστημιακό κοινό, ώστε να δημιουργηθούν τα κατάλληλα πρότυπα. Το Mindspace είναι επίσης ο αποκλειστικός διοργανωτής των FuckUp Nights σε Αθήνα και Πάτρα, μία εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε 206 πόλεις σε 72 χώρες με στόχο να προβάλλοντας ιστορίες ανθρώπων που απέτυχε η επιχείρησή τους καταπολεμώντας το στίγμα της αποτυχίας.

 

Η ομάδα του Mindspace που θα φέρει το Challenge σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα αποτελείται από 6 μέλη:

Δημήτρης Μεσσήνης, υπεύθυνος προγράμματος

Χριστίνα Ζάζα, συνιδρύτρια του SWEN Travel και υπεύθυνη αποστολής,

Κωνσταντίνα Κουλούκη, υπεύθυνη εργαστηρίων

Δημήτρης Δημοσιάρης, πρόεδρος Mindspace και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων

Ευγενία Παπαντωνάκη, υπεύθυνη marketing

Κωνσταντίνος Πιπίνης, υπεύθυνος ανάπτυξης ομάδων που υποστηρίζει το Mindspace

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Challenge και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής, θα βρείτε εδώ.

[ LINK: http://challenge.mindspace.gr/ ]

 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​