sedoni left all cities
sedoni right all cities

ReYion: Μια Νέα Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Προώθηση της Συμμετοχής των Νέων

Οργανισμοί από 5 διαφορετικές χώρες θα εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση του διακρατικού προγράμματος ReYion, το οποίο επικεντρώνεται στο να εφοδιάσει τους νέους σχετικά με τη δημιουργία, τη διαχείριση αλλά και την ενδυνάμωση του τρίτου τομέα στις αγροτικές περιοχές. Ως τρίτος τομέας νοείτε κάθε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δραστηριότητα κοινωνικής ευθύνης.

Το έργο "ReYion: Αγροτική Ενδυνάμωση μέσω Πρωτοβουλιών των Νέων και Δικτύωσης Οργανώσεων» είναι μια διακρατική συνεργασία η οποία θα διαρκέσει 19 μήνες (02/01/2017 εως 01/08/2018) και χρηματοδοτείται μέσω της Κεντρικής Δράσης Πεδίου 2 (ΚΑ2), του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Bitartean Jolasean (Ισπανία), με υποστηρικτές τους οργανισμούς KOMUNIKUJEME OPS (Τσεχική Δημοκρατία), Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης (Ελλάδα), Associazione di promozione Sociale Futuro Digitale (Ιταλία) και Zavod Mladinska Mreza MaMa (Σλοβενία). Σκοπός των παραπάνω οργανισμών ειναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν νέα υλικά μάθησης αλλά και να συγκεντρώσουν καλές πρακτικές σχετικά με την εκπαίδευση των νέων στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης αλλά και στον τρόπο υλοποίησης δικών τους σχετικών πρωτοβουλιών.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα αναπτύξουν εκπαιδευτικές ενότητες και θα οργανώσουν ημερίδες με στόχο την παροχή συγκεκριμένων δεξιοτήτων στους νέους με απώτερο σκόπο τη δημιουργία δικών τους οργανώσεων, οι οποίοι θα συνεργάζονται με δίκτυα τα οποία συμπεριλάμβάνουν υπάρχοντες κοινωνικούς φορέις που έχουν ως σκοπό την προώθηση, την ένταξη και την συμμετοχή των νέων από αγροτικές περιοχές στον τρίτο τομέα.

Οι εταίροι οργανισμοί του "ReYion" έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται και πρώτη εργασία τους είναι η έρευνα σε κάθε χώρα ξεχωριστά, που στόχο έχει συγκεκριμενοποίηση και τον καθορισμό των μαθησιακών στόχων αλλά και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Τα παραπάνω θα προωθήθουν στην ομάδα-στόχο του έργου που δεν είναι άλλη απο τους νέους που ζουν σε αγροτικές περιοχές.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση της έρευνας ο κάθε εταίρος θα οργανώσει τοπικές συναντήσεις με διάφορους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται στον τρίτο τομέα. Σκοπός των συναντήσεων είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανάγκες του τομέα αλλά και η ενημέρωση των φορέων σχετικά με τις μελλοντικές φάσεις του έργου (Για περισσότερες πληροφορίες ή για να λάβετε μέρος σε αυτή τη διαδικασία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον οργανισμό του έργου που βρίσκεται στη χώρα σας: http://www.reyion.eu/p/project-partners.html)

Το έργο θα προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων, μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας του (http://www.reyion.eu/). Μπορείτε, επίσης, να συμμετάσχετε στη σελίδα στο Facebook, ώστε να είστε ενήμεροι για την εξέλιξη του έργου και να μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της νεολαίας και της διακρατικής εργασίας σε κοινωνικό επίπεδο (https://www.facebook.com/reyionproject/?fref=ts).

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​