sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φοιτητές ΤΗΜΟ: Να μην χάσουμε όσα έχουμε αποκτήσει

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου των Φοιτητών του τμήματος του Ληξουρίου

Είμαστε φοιτητές από το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (Τ.Η.Μ.Ο) και ανήκουμε στο Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, με έδρα μας το Ληξούρι Κεφαλονιάς. Θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε τους προβληματισμούς καθώς και τα αιτήματά μας, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα το Τ.Η.Μ.Ο.


Στο νομοσχέδιο αυτό, υπάρχουν τα μελλοντικά σχέδια για τις σχολές στα Ιόνια νησιά, όπου θα αναβαθμιστούν τα Τ.Ε.Ι, θα δημιουργηθούν νέα τμήματα καθώς και ένα ερευνητικό κέντρο. Για όλα τα τμήματα υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο ανανέωσης και αναδιάρθρωσης, για το τμήμα μας όμως, υπάρχει μόνο η ημερομηνία λήξης του!

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, θα ιδρυθεί το τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πνεπιστημίου, το οποίο εντάσεται στη σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών και θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Εμείς δεν έιμαστε καθόλου αντίθετοι με τη δημιουργία του νέου αυτού τμήματος, δηλώνουμε όμως κάθετα την αντίρρησή μας ως προς την κατάργηση του Τ.Η.Μ.Ο.

Το Τμήμα αυτό (Τ.Η.Μ.Ο), διαθέτει την ειδικότητα της κατασκευής και συντήρησης μουσικών οργάνων, η οποία είναι η μοναδική στα Βαλκάνια καθώς και την ειδικότητα της τεχνολογίας ήχου, όπου είναι μία από τις πιο εξελιγμένες της χώρας.

Επίσης τα εργαστήρια που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του τμήματος, είναι άρτια εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και το κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεται για τη σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων. Να τονιστεί επίσης , ότι σε όλες τις απαραίτητες αξιολογήσεις που πέρασε το τμήμα, είχε πολύ καλές βαθμολογίες.

Εμείς σαν Σύλλογος Φοιτητών του Τ.Η.Μ.Ο , αιτούμαστε:


- Να μην κλείσει το τμήμα, αλλά να μπει στην ίδια πορεία αναβάθμισης όπως και
τα υπόλοιπα τμήματα του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων,
- Να μην αλλάξουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.
-  Να παραμείνουν ενεργοί οι κλάδοι μας, δηλαδή να μην αλλάξουν ούτε και να
χαθούν οι ειδικότητές του τμήματος.
- Τα εργαστήρια και ο εξοπλισμός να παραμείνουν στο Τ.Η.Μ.Ο.
- Να μην μετατεθούν οι καθηγητές μας σε άλλα τμήματα , αλλά και να ανανεωθούν
οι συμβάσεις τους
- και να γίνουν οι τέσσερις μονιμοποιήσεις που ζητάμε απο το 2009.

Δεν είμαστε εναντίον των συγχωνεύσεων, ζητάμε όμως τη δίκαιη αντιμετώπιση καθώς και την ισάξια αναβάθμιση του τμήματος. Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων μπορεί να συνυπάρξει με το τμήμα Εθνομουσικολογίας και είμαστε ανοικτοί στο να βρεθεί μία μέση λύση, χωρίς όμως να χάσουμε όσα έχουμε αποκτήσει και φυσικά να παραμείνουν ενεργές οι ειδικότητές μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.
Ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Τεχνολογίας Ηχού και Μουσικών Οργάνων του
Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

1°C

Πάτρα

Rain And Snow

Υγρασία: 94%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 04 Ιαν 2019 5°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 4°C -2°C