sedoni left all cities
sedoni right all cities

ΕΚΠΑ και 7 ακόμη Ευρωπαϊκά Ιδρύματα ιδρύουν το «Πανεπιστήμιο Πολιτών Ευρώπης»!

Παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν ορισμένα τμήματα του ΕΚΠΑ (βλ. νομική), εξακολουθεί να έχει υψηλή θέση στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Ευρώπης κι όχι μόνο. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς βέβαια, με καθηγητές που έχουν καταταγεί στη λίστα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως!

Αυτή τη φορά λοιπόν, το ΕΚΠΑ θα αποτελέσει ένα από τα 8 συνολικά ιδρύματα που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ίδρυση ενός ενιαίου πανεπιστημιακού χώρουπου θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ φοιτητώνερευνητώνδιοικητικού προσωπικού. Το ελληνικό πανεπιστήμιο για την επίτευξη του στόχου αυτού θα συνεργαστεί με τα εξής ξένα ιδρύματαAix-Marseille Université (Γαλλία), Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Université Libre de Bruxelles (Βέλγιο), Universidad Autonoma de Madrid (Ισπανία), Sapienza Università di Roma (Ιταλία), Stockholms Universitet (Σουηδία), Eberhard-Karls-Universität Tübingen (Γερμανία).

Ως αποτέλεσμα θα έχει την αλληλεπίδραση περίπου 384.000 φοιτητών και 55.000 μελών διδακτικού και μη προσωπικού

 

Το Πανεπιστήμιο Πολιτών της Ευρώπης θα δημιουργήσει ένα χώρο για καινοτόμο και υπεύθυνη διδασκαλία, έρευνα, πολιτιστικές ανταλλαγές και δράση των πολιτών στην Ευρώπη, από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο θάλασσα, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσει συνέργειες με πολίτες και θεσμούς από όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών περί ίδρυσης του ευρωπαϊκού ιδρύματος:

«Η κοινή μας εστίαση θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση θεμάτων των πόλεων και των σχέσεων με τους κοινωνικοοικονομικούς και πολιτιστικούς παράγοντες της περιοχών τους. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές και αυριανές μείζονες προκλήσεις, όπως η αστικοποίηση, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η γήρανση, η πολιτιστική κληρονομιά και οι παιδαγωγικές προτεραιότητες, όπως ίσες ευκαιρίες για κάθε φοιτητή, από οποιοδήποτε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή νέοι τρόποι μάθησης στον ψηφιακό κόσμο. Μέσω της δέσμευσής μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ουσιώδεις προκλήσεις, οφείλουμε να λειτουργήσουμε ως «γέφυρα» της Ευρώπης προς τον Νότο.»

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​