sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το Πανεπ. Πατρών

Κύριο Το Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το Πανεπ. Πατρών

Μετά την συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  και τον Γ. Γραμματέα Ηλία Γεωργαντά η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη της Συγκλήτου για την  γενική κατεύθυνση του Σχεδίου συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών Πατρών.

Η Πρύτανις απευθυνόμενη στους Συγκλητικούς τονίζει:

  • Σχολές και Τμήματα αποφασίζουν αν επιθυμούν να συμμετέχουν στο εγχείρημα.
  • Σεβαστή η απόφαση όσων δεν επιθυμούν και συνεχίζουμε με όσους συμμετέχουν.
  • Η Σύγκλητος με πλειοψηφία αποφασίζει τελικά ως αρμόδιο θεσμικό όργανο με Ακαδημαϊκά κριτήρια και λογική και με στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας.

Ειδικότρεα η κ. Κυριαζοπούλου επισημαίνει  τα εξής:

1.Τα μέλη ΔΕΠ

Τα μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ θα ενταχθούν σε Γενικό Τμήμα του Πανεπιστημίου. Θα συνεχίσουν την εκπαίδευση των φοιτητών ΤΕΙ μέχρι την λήψη του πτυχίου τους. Όσοι απόφοιτοι ΤΕΙ επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα , θα συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις όπως ο νόμος ορίζει.  Τα μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ που θα ενταχθούν στο Γενικό Τμήμα του Πανεπιστημίου, μπορούν να ζητήσουν μετακίνηση σε άλλο Τμήμα του Πανεπιστημίου που επιθυμούν ανάλογα της συνάφειας του  γνωστικού τους αντικειμένου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

2. Αριθμός εισακτέων

Παραμένει σταθερός και δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγομένων φοιτητών

3. Μετακινήσεις

Θα δοθεί δυνατότητα μετακίνησης, από Τμήματα που πιθανά θα αλλάξουν Σχολές η θα μετεξελιχθούν. 

4. Σχολές
 
Δημιουργούνται οι εξής

Α. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών (Αγρίνιο –Μεσολόγγι) όπου  συζητούνται ακόμα τα Τμήματα

Β. Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας για τα Τμήματα ΤΕΙ Επαγγελμάτων Υγείας.

Γ. Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών με ένα Τμήμα Νομικής

5. Προτεινόμενες Αλλαγές

Δ. Το Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής , Διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, να μετεξελιχθεί σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με καθαρά Ακαδημαϊκά κριτήρια. Παραμένει πρόβλημα 5νταετίας που δεν τιμά το Πανεπιστήμιο και οφείλουμε από κοινού με την Πολιτεία να δώσουμε λύση. Το πρόγραμμα Σπουδών του θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα προκηρυχθούν  θέσεις μελών ΔΕΠ συναφών γνωστικών αντικειμένων με το νέο χαρακτήρα του Τμήματος. Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος μπορούν να μετακινηθούν.

Ε. Το Τμήμα κοινωνικής εργασίας να μετακινηθεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών  και Κοινωνικών Επιστημών, όπου υπάρχει πρόθεση δημιουργίας επί πλέον Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας καθώς και Ψυχολογίας.

Οι υπόλοιπες Σχολές παραμένουν ως έχουν.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών υπενθυμίζει   για πολλοστή φορά ότι το Υπουργείο περιμένει προτάσεις για Ίδρυση Τμημάτων και Ινστιτούτα για το ΠΕΚ με τεκμηριωμένη Ακαδημαϊκή προσέγγιση.  

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​