sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φοιτητές θα αναγκαστούν μετά την εξεταστική να αδειάσουν τα δωμάτιά τους από τις εστίες ή να πληρώσουν χαράτσι

Κύριο Φοιτητές θα αναγκαστούν μετά την εξεταστική να αδειάσουν τα δωμάτιά τους από τις εστίες ή να πληρώσουν χαράτσι

Να καταργηθεί άμεσα το καλοκαιρινό χαράτσι στις εστίες απαιτούν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Μέριμνας του Πανεπιστημίου ότι μετά την εξεταστική οι φοιτητές θα αναγκαστούν να αδειάσουν τα δωμάτιά τους στις εστίες, τα οποία κάθε χρόνο αξιοποιούνται από το Πανεπιστήμιο για τις καλοκαιρινές του business (summer schools κ.ά.).

Σαν να μην έφτανε αυτό η Μέριμνα καλεί τους εστιακούς που έχουν σκοπό να μείνουν στα δωμάτιά τους για να δουλέψουν το καλοκαίρι (επειδή δεν τα βγάζουν πέρα, για να φτιάξουν απόθεμα ταμείου για να σπουδάσουν και το χειμώνα στο Ρέθυμνο) να πληρώνουν 1 ευρώ την ημέρα (60 ευρώ για τους δύο μήνες του καλοκαιριού!).

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σημειώνουν:

«Είναι αδιανόητο οι φοιτητές να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες!

Είναι δικαίωμά μας να κανονίζουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα όπως ο καθένας νομίζει, ο φοιτητής δεν σταματάει να έχει αυτή την ιδιότητα το καλοκαίρι, συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις! Έχουμε το δικαίωμα να μην αναγκαζόμαστε να αφήνουμε τα σπίτια μας και να περιπλανιόμαστε, εν μέσω της εξεταστικής του Σεπτέμβρη ειδικά όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι τα κλειδιά επιστρέφουν μόλις 2 μέρες πριν την εξεταστική!.

Ειδικά στην περίπτωση που μένουμε στο Ρέθυμνο και το καλοκαίρι όχι κατά επιλογή, αλλά επειδή δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε τα έξοδα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το πρόβλημα των εστιών δεν είναι η επιβάρυνση τους καλοκαιρινούς μήνες…

Τα προβλήματα είναι ότι με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται το δικαίωμα στη στέγαση σε εμπόρευμα, η φοιτητική μέριμνα υποχρηματοδοτείται και με τον νέο "μεταμνημονιακό προϋπολογισμό", οι φοιτητές μετατρέπονται σε πελάτες και τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις…

Αλήθεια, πόσο προοδευτικό είναι αυτό; Καθόλου… αυτή είναι όμως η κοινή αντίληψη της ΕΕ και όλων των κομμάτων και των δυνάμεων που τη στηρίζουν μέσα και έξω από τα ιδρύματα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να διασφαλίζεται απρόσκοπτα η σίτιση, η συντήρηση, η καθαριότητα και η φύλαξη όλο το χρόνο!

  • Να καταργηθεί τώρα το ''χαράτσι'' του 1 ευρώ για την καλοκαιρινή περίοδο!

  • Κανένας εστιακός φοιτητής να μην αναγκαστεί να φύγει από το δωμάτιό του μετά το πέρας της εξεταστικής!

  • Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου να ενοικιαστούν δωμάτια.

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Φοιτητική Μέριμνα».

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​