sedoni left all cities
sedoni right all cities

8 πράγματα που κάθε 20χρονος δεν αντικαθιστά τόσο συχνά όσο θα έπρεπε!

Κύριο 8 πράγματα που κάθε 20χρονος δεν αντικαθιστά τόσο συχνά όσο θα έπρεπε!

Είμαι βέβαιη πως έχεις διαβάσει άπειρα άρθρα σχετικά με την υγιεινή και το πόσα βακτήρια και μικρόβια βρίσκονται σε κάθε μέρος του σπιτιού σου, αλλά και σε κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείς. Παρόλα αυτά για κάποιο λόγο ποτέ δε δίνεις βάση. Μπορεί μερικά πράγματα να σου φαίνεται υπερβολικό να τα αλλάζεις συχνά, ωστόσο υπάρχουν και κάποια άλλα που σίγουρα δεν αντικαθιστάς τόσο συχνά όσο θα έπρεπε, όπως τα παρακάτω:

#1 Το σφουγγάρι

Δεδομένου ότι τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρά περιβάλλοντα, περιττό να σου πω πόσες χιλιάδες από αυτά περιέχει το σφουγγάρι με το οποίο πλένεσαι και πόσο τακτικά οφείλεις να το αντικαθιστάς με ένα καινούριο. Κάθε δύο μήνες το πολύ πρέπει να το αλλάζεις.

#2 Τις πετσέτες του μπάνιου

Γενικά, συνίσταται να αλλάζεις τις πετσέτες του μπάνιου ύστερα από 3 με 4 φορές που τις χρησιμοποίησες. Μη νομίζεις δηλαδή ότι επειδή σκουπίζεσαι με αυτές αφού έχεις πρώτα πλυθεί, είναι καθαρές. Καμία σχέση. Τα βακτήρια κάνουν πάρτι πάνω τους.

#3 Την οδοντόβουρτσα

Αν χρησιμοποιείς ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, μόνο και μόνο επειδή οι τρίχες της εξακολουθούν να περιστρέφονται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις να πλένεις τα δόντια σου με την ίδια. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς την οδοντόβουρτσα σου ενώ είσαι άρρωστος/η, θα πρέπει να την αντικαταστήσεις αμέσως μόλις αναρρώσεις. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να την αντικαθιστάς με μία καινούρια κάθε 3 μήνες.

#4 Το πάπλωμα

Όσο κι αν λατρεύεις το πάπλωμα σου και δεν θέλεις να το αποχωρίζεσαι για κανένα λόγο, ακόμα κι οι πιο συχνές πλύσεις (δηλαδή κάθε 2 εβδομάδες) δεν αρκούν για να ξεφορτωθείς από πάνω του τα ακάρεα και τα μικρόβια. Επιπλέον, συνίσταται να το αντικαθιστάς με ένα καινούριο, κάθε 4 με 5 χρόνια.

#5 Τα εσώρουχα

Περιττό να πω ότι πρέπει να αλλάζεις το εσώρουχό σου καθημερινά και δε οι γυναίκες να πλένουν και τα σουτιέν τους μία στο τόσο. Γενικά, οι γυναικολόγοι προτείνουν τα βαμβακερά εσώρουχα ως τα καλύτερα, ειδικά για όσες προτιμούν να φορούν στρινγκ.

#6 Τις μαξιλαροθήκες

Όσο κουραστικό κι αν σου φαίνονται, οι μαξιλαροθήκες πρέπει να αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση. Ειδικά για όσους έχουν ακμή ή λιπαρό δέρμα, οι δερματολόγοι συνιστούν να αλλάζονται ακόμα και καθημερινά. Αν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με κάποιον, φρόντισε να αλλάζεις τη μαξιλαροθήκη όταν αυτός/ή φύγει για να απομακρύνεις βακτήρια από την γύρω περιοχή, στα οποία πιθανόν να είσαι ευαίσθητος/η και να ερεθίσουν το δέρμα σου.

#7 Τα σεντόνια

Κάθε 1 με 2 εβδομάδες ενδείκνυται να αλλάζεις τα σεντόνια του κρεβατιού σου. Είναι μία ρουτίνα υγιεινής που πρέπει να ακολουθείς οπωσδήποτε.

#8 Τα σκουλαρίκια

Αν φοράς το ίδιο ζευγάρι σκουλαρίκια συνέχεια, πρέπει να τα καθαρίζεις με λίγο οινόπνευμα μία στο τόσο για να απομακρύνεις τα μικρόβια από αυτά. Και λέγοντας μία φορά στο τόσο, εννοώ κάθε βδομάδα.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​