sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ξεκινάς πρακτική; Αυτά είναι τα 4 tips που χρειάζεσαι!

Κύριο Ξεκινάς πρακτική; Αυτά είναι τα 4 tips που χρειάζεσαι!

H φοιτητική ζωή είναι μια πρόκληση, καθημερινή, εντατική και ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο, που σε φέρνει σε επαφή με καινούρια πρόσωπα, νέες εμπειρίες, αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μέχρι να κατακτήσεις το πολυπόθητο πτυχίο, που τόσο πολύ περιμένεις, είναι γεγονός ότι θα περάσεις από κάποια στάδια, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά, γιατί σε εισάγουν τόσο στην ενήλικη ζωή όσο και στον κόσμο της γνώσης και της εργασίας.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της φοιτητικής σου ζωής ίσως κληθείς ή επιλέξεις να κάνεις πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζεις, πράγμα αρκετά σημαντικό, γιατί αφενός θα μάθεις ένα σωρό πράγματα για αυτό που σπουδάζεις και αφετέρου θα αποκτήσεις παραπάνω προοπτικές για το πως μπορείς να το εξελίξεις στο μέλλον.

Η πρακτική άσκηση, κατά συνέπεια, μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επαγγελματική αποκατάσταση που αναζητάς, δεδομένου ότι σε προετοιμάζει για τα επόμενα βήματα μετά τη σχολή.

1. Προσαρμόσου με τον τρόπο σου

Το πρώτο στάδιο της πρακτικής, αλλά και σε όλα τα νέα ξεκινήματα, είναι η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον και στις νέες συνθήκες, οι οποίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι εισαγωγικά εργασιακές. Φρόντισε να προσέξεις τη συμπεριφορά σου και να γνωριστείς με τους ανθρώπους που θα είσαι σε καθημερινή επαφή.

2. Να κάνεις όσες ερωτήσεις χρειάζεται

Ό,τι απορία και αν έχεις, είναι καλό να την εκφράζεις, χωρίς ντροπές και αναστολές, γιατί δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι πρώτη φορά σε ένα χώρο που καλείσαι να γνωρίσεις και να εξοικειωθείς. Όταν, λοιπόν, δεν καταλαβαίνεις κάτι ή θέλεις να μάθεις παραπάνω γι’ αυτό, τότε απλά ρωτάς! Πώς θα μάθεις αλλιώς;

3. Να υποστηρίζεις τη γνώμη σου

Θα εκφράζεις την άποψή σου, καθώς μόνο έτσι δείχνεις πως είσαι ένα άτομο σίγουρο για τον εαυτό του που δε φοβάται να στηρίξει τα επιχειρήματά του, παρόλα αυτά, φρόντισε να εκφράζεσαι ταπεινά και όχι σαν να έχεις το αλάνθαστο, γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να λειτουργήσει εναντίον σου.

4. Να είσαι τυπικός στο ωράριό σου

Φρόντισε να μην πηγαίνεις αργά το πρωί, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει αδιαφορία και δεν το θες. Το να πηγαίνεις στην ώρα σου και να δείχνεις ενδιαφέρον για τη δουλειά, είναι δείγματα που αποκλείεται να μην εκτιμήσει ένας υπεύθυνος πρακτικής.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​