sedoni left all cities
sedoni right all cities

Αποδείχτηκε πως τα σκυλάκια αποτρέπουν τους φοιτητές από το να παρατήσουν τις σπουδές τους!

Κύριο Αποδείχτηκε πως τα σκυλάκια αποτρέπουν τους φοιτητές από το να παρατήσουν τις σπουδές τους!

Κάθε νέα έρευνα που έρχεται στο φως για τα σκυλάκια, μας επιβεβαιώνει πως πρόκειται για το καλύτερο φιλαράκι του ανθρώπου και δη των φοιτητών

Βέβαια, η θετική αυτή επίδρασή τους δεν ισχύει για εκείνους που κλαψουρίζουν επειδή δε διάβασαν «τίποτα» κι εν τέλει έγραψαν 9.5 (αυτοί αφήνονται στα χέρια άλλων πλασμάτων, πιο διαβολικών), αλλά για εκείνους που δεν έχουν δει βαθμό πάνω από 5.

Το Πανεπιστήμιο Whashington State λοιπόν, μέσα από έρευνά του όπως διαβάζουμε στο BBC, έδειξε ότι οι δεύτεροι, που υποφέρουν από στρες, έχουν τάσεις παραίτησης και γενικότερα δεν περνούν την καλύτερη περίοδο της ζωής τους, μπορούν να βρουν πολύ καλή παρηγοριά και στήριξη σ’ έναν σκύλο.

Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 300 φοιτητές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια εβδομαδιαία συνεδρία της μίας ώρας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που είχαν φέρει στο πανεπιστήμιο, πρόσφερε χαλάρωση και την αίσθηση αποδοχής στους στρεσαρισμένους φοιτητές. Με αυτόν τον τρόπο τους βοηθούσαν να συγκεντρωθούν, να μάθουν και να θυμούνται πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η Πατρίσια Πέντρι, του Whasington State:

«Οι φοιτητές που κινδύνευαν περισσότερο, όπως εκείνοι με ψυχολογικά προβλήματα, φάνηκε ότι επωφελήθηκαν και περισσότερο.»

Στις ΗΠΑ, η τακτική των «therapy dogs» είναι αρκετά διαδεδομένη, με περίπου 1.000 πανεπιστήμια να καταφεύγουν σε αυτόν τον τρόπο, ώστε να βοηθήσουν και να ωθήσουν τους φοιτητές τους στην επιτυχία.

Δεν είναι οι μόνοι βέβαια που έχουν βρει τη λύση στα υπέροχα αυτά τετράποδα πλάσματα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο με τα πανεπιστήμια Μπάκινγχαμ, University College London, Καίμπριτζ, Νότινγχαμ Τρεντ, Λόντον Μετροπόλιταν και Σουάνσι, επίσης φαίνεται να εκμεταλλεύονται τη θετική επίδραση που έχει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου στους αγχωμένους φοιτητές.

Μάλιστα το Πανεπιστήμιο του Μίντλσεξ έχει προσθέσει «σκύλους βοηθούς καθηγητών» στο ακαδημαϊκό προσωπικό του, ώστε να βοηθήσει τους μοναχικούς φοιτητές να μην εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Αναμένουμε κι εμείς εδώ υιοθέτηση αυτής της τακτικής, γιατί με τόσα 4άρια, το μόνο σίγουρο είναι πως μια ψυχολογική στήριξη τη χρειαζόμαστε. Και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί θα αρχίσουν να βγαίνουν τα αποτελέσματα της εξεταστικής οσονούπω… 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​