sedoni left all cities
sedoni right all cities

Αναστέλλεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών για όσο παραμένουν κλειστά τα Παν/μια!

Κύριο Αναστέλλεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών για όσο παραμένουν κλειστά τα Παν/μια!

Η απόφαση που πάρθηκε για το κλείσιμο των πανεπιστημίων γέννησε πολλά ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα πώς θα αναπληρωθούν οι διαλέξεις ή πότε θα δώσουμε εξεταστική. Μετά τη χαρά που πήραμε δηλαδή ότι θα μείνουμε σπίτια μας για δυο ολόκληρες εβδομάδες, άρχιζαν να μας τα σκάνε οι ανησυχίες. Οι απαντήσεις ήρθαν με τον καιρό, ενώ πλέον εξετάζονται κάποιοι τρόποι να περιοριστεί όσο το δυνατόν γίνεται το κακό και να μην υπάρξει η ανάγκη μετακίνησης της εξεταστικής (δεν το θέλει κανείς μας αυτό).

Το πρόβλημα όμως άγγιξε μεταξύ άλλων και τις πρακτικές ασκήσεις, αφού ούτως ή άλλως τα μέτρα που λαμβάνονται γίνονται όλο και πιο αυστηρά κι εδώ και καιρό δεν αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς χώρους. Αναμενόμενο λοιπόν, να πατήσουν φρένο και στην πρακτική άσκηση, τόσο προπτυχιακών όσο και μεταπτυχιακών φοιτητών σε όλους τους φορείς του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέασυμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιείται μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ. Η απόφαση αυτή του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, θα ισχύσει για το ίδιο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί πως η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαρτίου. Βέβαια, με τις εξελίξεις στον κόσμο αλλά στη χώρα ειδικότερα, το κόβουμε κομματάκι δύσκολο να μην υπάρξει παράταση. 

Αν υπάρξει παράταση, τότε το ίδιο θα ισχύσει και για την πρακτική άσκηση.

Η διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης μετά το πέρας της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των Α.Ε.Ι. δύναται να παραταθεί για ίσο χρονικό διάστημα με αυτό της απαγόρευσης και έως τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση διεξαγωγής αυτής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κάθε πρόγραμμα σπουδών των Α.Ε.Ι., με την επιφύλαξη τυχόν αντίθετων ειδικών ρυθμίσεων στους επιμέρους Κανονισμούς των προγραμμάτων σπουδών των Α.Ε.Ι..

Ακόμη, αναμένεται να ενημερωθεί η διοικητική υπηρεσία καθώς και οι Ιδρυματικοί Υπεύθυνοι της Πρακτικής Άσκησης κάθε Α.Ε.Ι., προκειμένου με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους φοιτητές, οι οποίοι είτε διεξάγουν ήδη την πρακτική τους άσκηση, είτε επρόκειτο να ξεκινήσουν στο διάστημα μέχρι τις 24.03.2020, και αφετέρου τους φορείς υποδοχείς.

 
 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​