sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φοιτητές ανά τη χώρα δηλώνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν τις φοιτητικές εστίες

Κορονοϊός φοιτητικές εστίες: Προβληματισμό και έντονη ανησυχία εκφράζουν οι οικότροφοι των φοιτητικών εστιών που καλούνται να εκκενώσουν τις εστίες.

Κορονοϊός φοιτητικές εστίες: Σύλλογοι Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών δηλώνουν αντίθετοι στο ΦΕΚ 956/Β/21-3-2020 που απαιτεί την εκκένωση των εστιών τους, σε μια περίοδο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ενώ όλοι οι δημόσιοι φορείς τονίζουν σε όλους τους τόνους πως πρέπει να παραμείνουμε στα αστικά κέντρα και να αναχαιτιστούν οι ροές προς την επαρχία. Ένταση δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τη Δευτέρα, όταν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να εκκενώσει το χώρο από ομάδα φοιτητών που αρνούνται να μετακινηθούν επικαλούμενοι λόγους υγείας και δημόσιας ασφάλειας. Οι φοιτητές ζητούν να εξαιρεθούν από το μέτρο της εκκένωσης νέοι και νέες που έχουν συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν πρέπει να μείνουν μαζί τους, καθώς και σπουδαστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

Ακολουθούν αποσπάσματα των αποφάσεων Συλλόγων Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Καταγγέλουμε τις πρυτανικές αρχές και την παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο! Σήμερα 23/03 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του συλλόγου οικοτρόφων της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πρυτανεία, ώστε να πάρει θέση σε σχέση με την υπουργική απόφαση για την εκκένωση των εστιών. Η πρύτανις κ. Κυριαζοπούλου, όχι μόνο δε δέχτηκε να ακούσει τα αιτήματα μας, αλλά επέδειξε την πλήρη αδιαφορία, με πρόσχημα τη δημόσια ασφάλεια και υγεία όλων. Μάλιστα, δε δίστασε να καλέσει την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο, ώστε να καταστείλει των αγώνα των φοιτητών. Θεωρούμε απαράδεκτο η ίδια η πρύτανις να επικαλείται το επάγγελμα της ως γιατρού, τα νοσοκομεία και το πρόβλημα που ταλανίζει αυτή τη στιγμή την κοινωνία μας, όμως για τους φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, για εκείνους που εξαναγκάζονται να ταξιδέψουν με κίνδυνο την υγεία τους και πολλές φορές των οικογενειών τους και για αυτούς που δεν τους επιτρέπεται καν να ταξιδέψουν, η πρυτανεία να μη λέει τίποτα. Και όσοι φοιτητές έχουμε μείνει αυτή τη στιγμή στην εστία, ανήκουμε στις παραπάνω ομάδες.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Οι εστιακοί φοιτητές της εστίας του Πολυτεχνείου Ξάνθης, καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας.
Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς έξω από τα σπίτια τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους, είτε επειδή μένουν σε άλλη χώρα (πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους λόγω της επιδημίας), είτε επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, είτε λόγω οικογενειακής κατάστασης το μόνο σπίτι που έχουν είναι στην εστία. Επιπλέον, πολλοί εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών τους. Αυτούς αφήνει άστεγους η κυβέρνηση!


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Καταγγέλλουμε την στάση των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πρωτίστως της κυβέρνησης της Ν.Δ σε σχέση με την απόφαση τους να απομακρυνθούν οι οικότροφοι φοιτητές από τα ιδρύματα, εν μέσω πανδημίας.
Την ίδια περίοδο που ανακοινώνουν ότι θα προβούν σε απαγόρευση κυκλοφορίας εάν υπάρξει προσέλευση στα χωριά, μας ζητάνε να φύγουμε στα σπίτια μας, από τα οποία επιλέγουμε συνειδητά να απέχουμε για συγκεκριμένους λόγους. Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε έκτακτα και θα ισχύει από την Δευτέρα 23.03.20, είναι ανήκουστο να μας ζητάται να απομακρυνθούμε από την εστία, χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η πλειονότητα των οικοτρόφων έχει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα κ.α). Πολλοί από μας εργάζονται ακόμη σ’ επιχειρήσεις που δεν έχουν επηρεαστεί από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Επίσης, υπάρχουν φοιτητές που κατάγονται από χώρες που δεν εκπροσωπούνται από διπλωματικές αρχές στην Ελλάδα, φοιτητές που κατάγονται από χώρες που βρίσκονται σ’ εμπόλεμη κατάσταση και φοιτητές από χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορα τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να πάνε. Μας κάνει εντύπωση που στο ΦΕΚ δεν συμπεριλαμβάνεται η αναστολή λειτουργίας των ερευνητικών δραστηριοτήτων και του ΕΛΚΕ, την ίδια στιγμή που στην εστία διαμένουν και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Αίτημα μας είναι να μην κλείσουν πανελλαδικά οι εστίες στις οποίες διαμένουμε, μη έχοντας επιλογή να ρισκάρουμε την υγεία μας, την υγεία των δικών μας ανθρώπων καθώς και άλλων, κατά την μετάβαση μας στα σπίτια μας. Από την μεριά μας, έχουμε τηρήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την μείωση του ρυθμού εξάπλωσης του Convid19. Θεωρούμε πως κίνδυνος για την δημόσια και εθνική ασφάλεια είναι να μετακινηθούμε προς χωριά και πόλεις που δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα.


 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΜΠ

Οι εστιακοί φοιτητές των Νέων Εστιών του Πολυτεχνείου, καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας.
Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς έξω από τα σπίτια τους. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους, είτε επειδή μένουν σε άλλη χώρα (πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους λόγω της επιδημίας), είτε επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, είτε λόγω οικογενειακής κατάστασης το μόνο σπίτι που έχουν είναι στην εστία. Επιπλέον, πολλοί εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών τους. Οι εστιακοί φοιτητές είναι μερικοί από αυτούς deliverάδες και εργαζόμενοι στα super market, που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ για να μπορέσει να μείνει δυνατός ο λαός. Αυτούς αφήνει άστεγους η κυβέρνηση!
Είναι χαρακτηριστικό της υποκρισίας της, ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες εξαπολύει απειλές για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε περίπτωση που δεν σταματήσει το κύμα εξόδου προς τα χωριά. Αλήθεια, τότε γιατί αποφασίζει το κλείσιμο των εστιών και την υποχρεωτική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών προς τους τόπους καταγωγής τους? Ρωτάμε αλήθεια, ποιος παίρνει την ευθύνη εάν τις επόμενες μέρες χιλιάδες φοιτητές, που δεν έχουν κάνει το τεστ και δεν ξέρουμε αν είναι φορείς του ιού, κατευθυνθούν προς όλα τα μέρη της χώρας? Ποιος παίρνει την ευθύνη για την πιθανή διασπορά του ιού σε μέρη που δεν έχει ήδη φτάσει? Τι θα γίνει με τους φοιτητές που ανήκουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν τεθεί σε καραντίνα? Με βάση τα παραπάνω, εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά γύρω από τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με αυτήν την απόφαση.
Καλούμε κάθε εστιακό τις επόμενες ώρες να σηκώσει ανάστημα, να μην αφήσει κανέναν βάλει χέρι στα σπίτια μας, να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα!
Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι εστίες ανοιχτές που να πληρούν τις προϋποθέσεις προφύλαξης από την επιδημία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είναι όμως πιο εύφορο από ποτέ το έδαφος κάθε εστιακός να βγάλει συμπέρασμα. Έχουμε πείρα και θα τα καταφέρουμε! Δεν θα τους περάσει!
Η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των εστιών να μείνει στα χαρτιά!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΕΠΑ

Ως Σύλλογος Οικοτρόφων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας! Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει κρατική χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς έξω από τα σπίτια τους. Εκατοντάδες είναι οι εστιακοί που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους για διάφορους λόγους:
• Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης
• Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης (ορφανοί από 2 γονείς κτλ)
• Οι οικογένειες τους ή οι ίδιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
• Είναι είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση
• Εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους ή της οικογένειας τους ή δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους (delivery, super market, βενζινάδικα κτλ)
Πίσω από την ατομική ευθύνη κρύβεται η κρατική ευθύνη. Η κυβέρνηση και η πολιτική της μας αφήνει απροστάτευτους/ες για ακόμα μια φορά απέναντι σε αυτή τη κατάσταση. Το «μένουμε σπίτι» της κυβέρνησης αναγκάζει εμάς τους οικότροφους σε διασπορά σε διάφορα μέρη χωρίς να υπολογίζουν αν έχουμε που να πάμε. Δεν υπολογίζουν ότι θα μετακινηθούμε στην επαρχία μεταφέροντας παράλληλα και πιθανούς κινδύνους εξάπλωσης του ιού στις πόλεις μας, ενώ θα έπρεπε το κράτος να μας προστατέψει με απολυμάνσεις, αντισηπτικά, προσωπικό καθαριότητας.
Η κυβέρνηση και το κράτος βλέπει τους οικότροφους ως «βάρος» και «κόστος» και αποποιείται τις ευθύνες τους αντί να πάρει μέτρα προστασίας για αυτούς. Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας τους είναι ότι στη ΦΕΠΑ έχουν κάνει μόνο μία απολύμανση για τόσες εβδομάδες και έχουν τοποθετήσει μόνο 2 αντισηπτικά χωρίς κιόλας να ανανεώνεται το υγρό.
Οι χρόνιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας γίνονται ακόμα πιο φανερές αυτή την περίοδο. Πραγματικός εχθρός είναι η πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις τόσα χρόνια που έχουν οδηγήσει στη μη πρόσβαση του πληθυσμού σε σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης, όπως επαρκής ιατρικός εξοπλισμός και ιατρικό προσωπικό, πόσο μάλλον σε επαρχιακές πόλεις και χωριά.
Η κυβέρνηση αποφασίζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας την ίδια ώρα που αποφασίζει το κλείσιμο των εστιών και την υποχρεωτική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών προς τους τόπους καταγωγής τους! Ξεκαθαρίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για όσους έχουν ήδη φύγει από τις εξαγγελίες της, θέτοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους κοντινούς τους. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν φεύγουμε από την εστία!


AΝAΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΕΘ

Ως Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας! Αντί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει κρατική χρηματοδότηση, ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς έξω από τα σπίτια τους. Εκατοντάδες είναι οι εστιακοί που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους για διάφορους λόγους:
• Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης
• Δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους λόγω οικογενειακής κατάστασης (ορφανοί από 2 γονείς κτλ)
• Οι οικογένειες τους ή οι ίδιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
• Είναι είτε μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω της πανδημίας, είτε πρόσφυγες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση
• Εργάζονται για να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους ή της οικογένειας τους ή δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους (delivery, super market, βενζινάδικα κτλ)
Πίσω από την ατομική ευθύνη κρύβεται η κρατική ευθύνη. Η κυβέρνηση και η πολιτική της μας αφήνει απροστάτευτους/ες για ακόμα μια φορά απέναντι σε αυτή τη κατάσταση. Το «μένουμε σπίτι» της κυβέρνησης αναγκάζει εμάς τους οικότροφους σε διασπορά σε διάφορα μέρη χωρίς να υπολογίζουν αν έχουμε που να πάμε. Δεν υπολογίζουν ότι θα μετακινηθούμε στην επαρχία μεταφέροντας παράλληλα και πιθανούς κινδύνους εξάπλωσης του ιού στις πόλεις μας, όντας και ούσες πιθανότατα σε ασυμπτωματική φάση, ενώ θα έπρεπε το κράτος να μας προστατέψει με απολυμάνσεις, αντισηπτικά, προσωπικό καθαριότητας.
Η κυβέρνηση και το κράτος βλέπει τους οικότροφους ως «βάρος» και «κόστος» και αποποιείται τις ευθύνες τους αντί να πάρει μέτρα προστασίας για αυτούς. Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας τους είναι ότι στη ΦΕΘ έχουν κάνει μόνο δύο απολυμάνσεις για τόσες εβδομάδες και έχουν τοποθετήσει  ελάχιστα αντισηπτικά χωρίς όμως να ανανεώνεται το υγρό.
Σήμερα  23/3 με εγκύκλιο από το Υπουργείο ήρθε απόφαση για παροχή ξενοδοχείων σε όσους/ες δεν έχουν κατοικία στο εσωτερικό της χώρας. Το κράτος-κυβέρνηση βλέπει την εστία ως κόστος και προτιμάει να παρέχει τα λιγότερα δυνατά έξοδα στους ξενοδόχους και όχι στη συντήρηση και την ομαλή λειτουργία της εστίας (στέγαση, σίτιση, απολύμανση, αντισηπτικά, θέρμανση).
Οι χρόνιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας γίνονται ακόμα πιο φανερές αυτή την περίοδο. Πραγματικός εχθρός είναι η πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις τόσα χρόνια που έχουν οδηγήσει στη μη πρόσβαση του πληθυσμού σε σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης, όπως επαρκής ιατρικός εξοπλισμός και ιατρικό προσωπικό, πόσο μάλλον σε επαρχιακές πόλεις και χωριά.
Η κυβέρνηση αποφασίζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας την ίδια ώρα που αποφασίζει το κλείσιμο των εστιών και την υποχρεωτική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών προς τους τόπους καταγωγής τους! Ξεκαθαρίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για όσους έχουν ήδη φύγει από τις εξαγγελίες της, θέτοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού στους κοντινούς τους. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν φεύγουμε από την εστία!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε το Σάββατο 21/3 να κλείσει τις εστίες όλων των πανεπιστημίων πανελλαδικά από την Τετάρτη 25/3, για υγειονομικούς λόγους. Η απόφασή της αυτή είναι εξοργιστική και ανεύθυνη, κυρίως γιατί υποχρεώνει χιλιάδες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα να γυρίσουν στα σπίτια τους, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους και μάλιστα προκαλώντας πιθανή διασπορά του ιού σε πανελλαδικό επίπεδο! 

Πολλοί φοιτητές (αν όχι οι περισσότεροι) έχουν στην οικογένεια τους άτομα, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι προφανές πως δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την υγεία τους. Επίσης πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση και να κάνουν χρήση διαφορετικών μεταφορικών μέσων (συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους κλπ, με κίνδυνο να διασπείρουν ή να κολλήσουν την νόσο! Παράλληλα, οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus και μένουν στις εστίες δεν μπορούν να γυρίσουν στις χώρες τους γιατί έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις! Δεν υπάρχει καμία πρόνοια ή μέριμνα για χιλιάδες φοιτητές, που η κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο! 

Ακόμα πολλοί δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά την μετακίνησή τους, έχοντας άνεργους γονείς ή σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι φοιτητές - εργαζόμενοι που εχουν παραμείνει στις εστίες για να συνεχίσουν την εργασία τους και να βιοποριστούν, μέσα σε μία κατάσταση γενικευμένης κρίσης της κοινωνίας, όξυνση της ανεργίας και απόγνωσης στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. 

Ταυτόχρονα, είναι πολλές οι περιπτώσεις φοιτητών  που δεν εχουν, για τον έναν ή τον άλλο λόγο,  ένα σπίτι για να πάνε και η εστία αποτελεί την μοναδική κατοικία τους. Στο όνομα της “δημόσιας υγείας”, πετούν στην κυριολεξία στο δρόμο φοιτητές χωρίς γονείς ή που αδυνατούν για τον οποιοδήποτε λόγο να μείνουν με τους γονείς τους. Όσοι λοιπόν επικαλούνται την προστασία μας, πρέπει να βρουν λύση εγκαίρως πριν προστεθούν περισσότεροι στην λίστα των αστέγων, των κρουσμάτων ή των θυμάτων. 

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η απόφαση, όπως και τα υπόλοιπα περιβόητα «μέτρα» της κυβέρνησης, δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια μας. Την ίδια στιγμή που αναγγέλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας, αναγκάζουν φοιτητές να μετακινηθούν με τεράστιο υγειονομικό κίνδυνο διασποράς του ιού. Ταυτόχρονα δεν υπολογίζουν κατά πόσο αυτό είναι εφικτό για τους οικονομικά εξαθλιωμένους ή για τους φοιτητές - εργαζόμενους που (εάν εγκαταλείψουν το δωμάτιό τους, ταυτόχρονα εγκαταλείπουν και την εργασία τους) δεν θα λάβουν καμία κρατική ελεημοσύνη. Δεν παύει να είναι, επίσης, μια ανοιχτή κατάργηση του δικαιώματός μας σε δωρεάν σίτιση και στέγαση! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να σταματήσουν να σιτίζονται κάποιοι εκατοντάδες φοιτητές με take away, την ίδια στιγμή που παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις στον επισιτισμό ή τράπεζες και άλλες δομές. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι τους συμφέρει να μην καλυφθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες περιορισμένου αριθμού φοιτητών και να γλιτώσουν από τα έξοδα συντήρησης των εστιών και λειτουργίας της λέσχης.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​