sedoni left all cities
sedoni right all cities

Θα γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους χώρους των Πανεπιστημίων!

Κύριο Θα γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους χώρους των Πανεπιστημίων!

Μπορεί να μάθαμε ότι η επιστροφή στα αμφιθέατρα για μάθημα θα αργήσει να έρθει, μείναμε όμως να αναρωτιόμαστε τι θα παιχτεί τελικά με την εξεταστική, αφού ούτε οι ίδιοι οι αρμόδιοι δεν έχουν ιδέα. Και οι αρμόδιοι σ’ αυτό το κομμάτι, όπως μάθαμε πριν λίγο καιρό, θα είναι οι καθηγητές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης (μεταξύ των οποίων η προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης και η εργασία), σε περίπτωση βέβαια που η εξεταστική δεν πραγματοποιηθεί κανονικά.

Ωστόσο, για να γίνουν τα πράγματα με τον παλιό, ορθόδοξο τρόπο και να μην ψαχνόμαστε για το τι θα κάνουμε, πρέπει πρώτα να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού που δημιουργείται στα αμφιθέατρα σ’ αυτήν την περίπτωση.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε στο ΣΚΑΪ κι ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος τόνισε ότι γενικότερα, οι εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται σε πολύ καλά αεριζόμενους χώρους, στους οποίους παράλληλα θα γίνεται και τακτική αντισηψία.Όσο για το θέμα της μάσκας, ο ίδιος πάλι ανέφερε ότι θα γίνει ισχυρή σύσταση για τη χρήση της στους χώρους των πανεπιστημίων.

Σε περίπτωση που ισχύσει τελικά η πραγματοποίηση της εξεταστικής στα αμφιθέατρα με τη χρήση μάσκας, ξέρουμε ήδη ποια θα είναι η #1 αναζήτηση στη Google: «Σκονάκι σε μάσκα ΕΝΤΕΡ»!

Ωστόσο, μέχρι τότε μην ξεχνάμε ότι κάποιοι θα έχουν προλάβει να επιστρέψουν ήδη στις σχολές τους για χάρη των εργαστηριακών μαθημάτων (25 Μαΐου), οπότε είναι σημαντικό να τηρηθούν κάποιοι κανονισμοί.

Ακόμη, ο καθηγητής Γώγος αναφέρθηκε στους εναλλακτικούς τρόπους διεξαγωγής των εξετάσεων, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλοί, με τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών να βρίσκονται ψηλά στη λίστα, όπως επίσης και η παράδοση εργασιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει «υψηλή σύσταση για τα multiple choice».

Τέλος, μιλώντας για την ανοσία της αγέλης ο κ. Γώγος είπε ότι η Ελλάδα δε θα προλάβει να την πετύχει, καθώς δεν είχε πολλά κρούσματα και σε αυτό το στάδιο δεν θα αποκτήσει κιόλας. Τα καλά νέα λοιπόν, είναι ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να προλάβει να βγει το εμβόλιο προτού η χώρα αγγίξει τόσο μεγάλους αριθμούς που θα δημιουργήσαν ανοσία της αγέλης.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​