sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το ΚΠΙΣΝ μόλις άνοιξε 32 θέσεις πρακτικής άσκησης και έχει φύγει αιτησούλα!

Κύριο Το ΚΠΙΣΝ μόλις άνοιξε 32 θέσεις πρακτικής άσκησης και έχει φύγει αιτησούλα!

Όμορφα νέα από το ΚΠΙΣΝ, το οποίο προσφέρει 32 θέσεις πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) για την περίοδο Σεπτέμβριος 2020 – Ιούνιος 2021.

Κάθε φορά που βγαίνει μια σχετική είδηση χαιρόμαστε λίγο παραπάνω, γιατί εκτός από τη σημασία της πρακτικής άσκησης, είναι από μόνη της μια εμπειρία να δουλεύεις σε έναν τέτοιο χώρο. Η αγάπη μας για το ΚΠΙΣΝ είναι γνωστή άλλωστε και από τότε που ήρθε να στολίσει την Αθήνα, έγινε στέκι για τη βόλτα μας (ιδίως τη χριστουγεννιάτικη) και για το διάβασμά μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να κάνεις την πρακτική σου στο μέρος που άλλοτε κανόνιζες να βρεθείς με την παρέα σου!

Μιας και ψήθηκες να κάνεις την προσπάθειά σου, πρόκειται συγκεκριμένα για την πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ που στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδααποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Η ΚΠΙΣΝ ΑΕ είναι εργοδότης ίσων ευκαιριώναπαγορεύοντας τις διακρίσεις έναντι οποιουδήποτε εργαζομένου ή υποψήφιου για απασχόληση με βάση τη φυλήτο χρώματη θρησκείατην εθνικότητατην εθνική προέλευσητο φύλοτην ηλικίατην αναπηρίατην οικογενειακή κατάστασητις σεξουαλικές προτιμήσεις ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία που προστατεύεται από το νόμο και διασφαλίζει δίκαιη αντιμετώπιση όλων των υποψήφιων βάσει των προσόντων τους και των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας των φορέων.

Μέσα από το πρόγραμμαοι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τουςνα αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίαςσυνεργασίας και επίλυσης προβλημάτωνενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας των τριών φορέων.

Κατόπιν αξιολόγησηςτο 10% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησηςθα έχουν την ευκαιρία παράτασης στη σύμβασή τους για ακόμα έξι μήνες.

Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2021. Η σύμβαση πρακτικής άσκησης θα καταρτισθεί με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Τύποι πρακτικής άσκησης

Τριάντα δύο (32) θέσεις θα είναι διαθέσιμες συνολικάΠροκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυποςτο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε δύο τύπουςΚάθε τύπος θα ακολουθήσει τη δική του διαδικασία επιλογής:

Τύπος Ι

Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα:

Τρεις (3) θέσειςοι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε Διοικητικές Υπηρεσίες των φορέωνΗ επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφουστην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοιχωρίς να απαιτείται καμία εκπαιδευτική προϋπόθεσηενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές διαδικτυακές συνεντεύξεις.

Τύπος ΙΙ

Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα:

Είκοσι εννέα (29) θέσειςοι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα των φορέωνΗ επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφουενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές διαδικτυακές συνεντεύξεις με στελέχη των ΕΒΕΕΛΣ και ΚΠΙΣΝ ΑΕΓια αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησηςτίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειαςκαθώς και πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Πιο αναλυτικά:Ι. Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής φόρμαςεπιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος Ι). Στόχος της συγκεκριμένης κατηγορίας πρακτικής άσκησης είναι να επωφεληθούν υποψήφιοι που δεν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα συνήθη τυπικά ακαδημαϊκά προσόντααλλά διαθέτουν όρεξη για μάθηση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ένα πολυσχιδές περιβάλλον όπως αυτό του ΚΠΙΣΝ.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

 • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους από 18 έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης: 02/09/1985 – 01/09/2002) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
 • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωσηθεωρείται απαραίτητη
 • Ολοκληρωμένη υποχρεωτική εκπαίδευση

Διαδικασία επιλογής

Έξι (6) υποψήφιοικαθώς και εννέα (9) επιλαχόντεςθα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις τρεις (3) διαθέσιμες θέσεις.

Για τους έξι (6) υποψήφιους που θα κληρωθούνθα ακολουθήσουν προσωπικές διαδικτυακές συνεντεύξεις με στελέχη των φορέων.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμαθα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιουςμε τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Κάθε ενδιαφερόμενος που θέτει υποψηφιότητα για τον τύπο Ιδεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τον τύπο ΙΙ.

ΙΙ. Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για 1 από τις 29 θέσεις μέσω της ηλεκτρονικής φόρμαςεπιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος ΙΙ), για διαφορετικά τμήματα των φορέων από τα παρακάτω πεδία:

Κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για έως τρία (3) πεδία σπουδώνεφόσον διαθέτει τους αντίστοιχους τίτλους σπουδώντους οποίους θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικάσε μια ενιαία φόρμα.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά  

 • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης από 02/09/1985 και μετάμε δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
 • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωσηθεωρείται απαραίτητη
 • Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσαςγια την οποία θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική πιστοποίηση είτε για επίπεδο Β2 (π.χ. FCE) το οποίο αποκτήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2017 και μετάείτε για επίπεδο C2 (π.χ. CPE) χωρίς χρονολογικό περιορισμόΔείτε αναλυτικά τα έγκυρα έγγραφα πιστοποίησης εδώ
 • Πτυχίο πανεπιστημίου ή τίτλος σπουδών από μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή που απαιτεί τουλάχιστον τριετή φοίτησηή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδώνΟ τίτλος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο/στα επιλεχθέν(τα) πεδία ή να είναι συναφής – οι σχετικοί τίτλοι σπουδών θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Διαδικασία επιλογής

Θα γίνει έλεγχος των τίτλων σπουδών των υποψήφιων και θα ακολουθήσει σειρά κληρώσεων (μία για κάθε πεδίο), ενώπιον συμβολαιογράφουμεταξύ των υποψήφιων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Για κάθε πεδίο σπουδώνο αριθμός που θα κληρώνεται θα είναι τριπλάσιος του συνόλου των διαθέσιμων θέσεωνμε εξαίρεση τα πεδία όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν πέντε (5) υποψήφιοι ανά πεδίοΣυνεπώςενενήντα τρείς (93) υποψήφιοι θα κληρωθούν συνολικά από τα δέκα (10) πεδία σπουδών.Επιπλέονθα κληρωθούνεξήντα ένα (61) επιλαχόντεςδηλαδή δύο (2) επιλαχόντες ανά διαθέσιμη θέσημε εξαίρεση τα πεδία όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν τρεις (3) επιλαχόντες ανά πεδίο.

Θα ακολουθήσει ενδελεχής επανέλεγχος των τίτλων σπουδών και των λοιπών προϋποθέσεων για τους υποψήφιους που έχουν κληρωθείΌσοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιουςμε τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Οι κληρωθέντες θα ενημερωθούν από την σελίδα SNFCC.org/about/internships στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝκαθώς και από e-mail με σύνδεσμο για την ηλεκτρονική (online) κράτηση ώρας και ημέρας για την προσωπική διαδικτυακή συνέντευξή τους.

Σημαντικές πληροφορίες

 • Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 32
 • Έναρξη πρακτικής άσκησης: 1 Σεπτεμβρίου 2020
 • Λήξη πρακτικής άσκησης:  30 Ιουνίου 2021
 • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 12 Ιουνίου 2020, 14:00 (ώρα Ελλάδας)
 • Κληρώσεις υποψήφιων: 25 Ιουνίου 2020
 • Διαδικασία συνεντεύξεωνΙούλιος 2020
 • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ
 • Για ερωτήματα και διευκρινίσεις παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις Συχνές ΕρωτήσειςΕάν έχετε επιπλέον απορίεςμπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝκαθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμούεργαζομένων και Διοίκησης των ΚΠΙΣΝ ΑΕΕΛΣ και ΕΒΕδε μπορούν να υποβάλουν αίτηση
 • Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση καθώς και για τη μη συγγένεια (έως και τρίτου βαθμούμε εργαζόμενους και Διοίκηση των ΚΠΙΣΝ ΑΕΕΛΣ και ΕΒΕ

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ΚΠΙΣΝ ΑΕ – Ιούνιος 2020 – Ιανουάριος 2021

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και νέες συνθήκες εργασίας λόγω της πανδημίας COVID-19, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που αφορούσε αρχικά την περίοδο Ιούνιος 2020 – Ιανουάριος 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2021. Αναβάλλεται δηλαδή η έναρξή του, αλλά παρατείνεται η διάρκειά του σε 10 μήνες.

Για τους υποψήφιους που έχουν κληρωθεί στον τύπο I & ΙΙΙ πρακτικής άσκησηςη διαδικασία επιλογής θα γίνει μέσω προσωπικών συνεντεύξεων με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕόπως είχε ανακοινωθεί στην προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η διαδικασία επιλογής για τους κληρωθέντες της συγκεκριμένης περιόδουθα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων (θα σας σταλούν λεπτομέρειεςτον Ιούνιο και Ιούλιο 2020.

Οι κληρωθέντες στον τύπο ΙΙ πρακτικής άσκησηςθα ενημερωθούν ξεχωριστά για τη συνάντηση γνωριμίας με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Για όλους τους υποψήφιους που έχουν κληρωθείθα ακολουθήσει ενδελεχής επανέλεγχος των απαραίτητων προϋποθέσεωνΌσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιουςμε τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Ωστόσοκαθώς κατανοούμε τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπιστούν με την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και διάρκειας του προγράμματοςδίνεται η δυνατότητα στους κληρωθέντες υποψήφιους να επιλέξουν μεταξύ δύο εναλλακτικών περιόδων πρακτικής άσκησης:

 1. 01/09/2020 – 30/06/2021 (διάρκεια 10 μήνες)
 2. 01/06/2021 – 14/01/2022 (διάρκεια 7½ μήνες)

Σε περίπτωση που δηλώσουν ότι προτιμούν την περίοδο 01/06/2021 – 14/01/2022, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις συνεντεύξεις τους την άνοιξη του 2021.

Σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας νέα προκήρυξη για θέσεις πρακτικής άσκησης στην ΚΠΙΣΝ ΑΕσε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕκαι την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), με ημερομηνία έναρξης της 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Επιπλέοναποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος πρακτικής άσκησης που τρέχει τώραέως τις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝστο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​