sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εν αναμονή της απόφασης για το πώς θα γίνουν τα μαθήματα του (2020-2021) στα Πανεπιστήμια!

Κύριο Εν αναμονή της απόφασης για το πώς θα γίνουν τα μαθήματα του (2020-2021) στα Πανεπιστήμια!

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν τα μαθήματα του νέου εξαμήνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνουν με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως καθώς η διοίκηση του Πανεπιστημίου περιμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου πάντως θα γίνει ηλεκτρονικά.

Τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας αναμένει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εάν τα μαθήματα του νέου εξαμήνου που αρχίζουν τον Οκτώβριο θα γίνουν με φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών ή εάν θα γίνουν εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μιλώντας στο Sputnik ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τόνισε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου με απόφαση της Συγκλήτου θα γίνει εξ αποστάσεως όπως έγινε και τον περασμένο Ιούνιο.

«Όσον αφορά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου ήδη η Σύγκλητος έχει πάρει απόφαση να γίνει όπως και τον Ιούνιο. Είναι μία απόφαση που πάρθηκε τέλος Ιουλίου και η οποία δυστυχώς είναι σωστή, διότι επιβεβαιώνεται από την πορεία των πραγμάτων. Άρα λοιπόν, η εξεταστική ενώ δεν το θέλαμε, θα γίνει πάλι ηλεκτρονικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας ότι στην εξεταστική του Ιουνίου το ΑΠΘ πήγε εξαιρετικά καλά παρότι έγινε ηλεκτρονικά.

Καθηγητές και φοιτητές αναμένουν τις επίσημες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας για τον κορονοϊό, όπως καταγράφονται καθημερινά, θέτουν και πάλι σε αμφιβολία εάν τα μαθήματα του νέου εξαμήνου θα γίνουν με φυσική παρουσία.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο είναι «έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα» κι ότι αναμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, ενώ υπενθύμισε ότι σε λίγες ημέρες αναμένονται οι βάσεις των σχολών και υπάρχει η αγωνία στους νέους φοιτητές και στις οικογένειές τους εάν θα νοικιάσουν σπίτι ή όχι στη Θεσσαλονίκη.

«Όσον αφορά τα μαθήματα του επόμενου εξαμήνου είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε κάτι από τώρα. Περιμένουμε και την επίσημη θέση του Υπουργείου η οποία εκτιμώ ότι θα υπάρχει μέχρι 20-22 Αυγούστου, γιατί βγαίνουν και τα αποτελέσματα και οι νέοι φοιτητές πρέπει να δουν αν θα νοικιάσουν ή όχι σπίτι, πρέπει να γίνει οικογενειακός προγραμματισμός. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι για το επόμενο εξάμηνο» είπε ο κ. Παπαϊωάννου. 

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σκέψη να κάνει στο Πανεπιστήμιο χώρο εντός των εγκαταστάσεων για να γίνονται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στους φοιτητές, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε:

«Θα το δούμε. Αναλόγως και ποια θα είναι η κατεύθυνση του Υπουργείου. Όσον αφορά τους φοιτητές της Ιατρικής που βρίσκονται στο έκτο έτος οι οποίοι από σήμερα ξεκινούν τα τρίμηνα δηλαδή την εκπαίδευσή τους, ήδη έχουν μοιραστεί σε ομάδες και πριν ξεκινήσουν, σε όλους γίνονται τεστ, έτσι ώστε με σιγουριά να μπούνε στους θαλάμους (σ.σ. εννοεί των νοσοκομείων)». 


SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​