Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Φοιτητικά Νέα
Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές της χώρας ότι άνοιξε και πάλι από σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την υποβολή νέων αιτήσεων για την χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ύψους 1000 ευρώ.
Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.
Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2019. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.
Διαδικασία υποβολής της αίτησης
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.
Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:
α) τον αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή
β) τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας, ενώ στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται)
γ) τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
δ) τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).
Η οριστική υποβολή της αίτησης επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα από αυτόν στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.
Για την υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
- Πηγή: https://foititikanea.gr/
SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
-
Πανεπιστήμιο Πατρών: Σε εξέλιξη το νέο μεγάλο φοιτητικό εστιατόριο στο Ρίο
-
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2025-26
-
Μετεγγραφές: Από 12-15 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα, δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρσι
-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ
-
Μετεγγραφές φοιτητών 2025: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Χανιά: Παραδόθηκε ο 23χρονος δράστης που σκότωσε τον 52χρονο στο γλέντι στην Κίσσαμο
- Τι νομίζεις ότι φταίει όταν δεν νιώθεις καλά, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς γιατί;
- Ληστεία $102 εκατομμυρίων στο Λούβρο - δύο δράστες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν
- Πανεπιστήμιο Πατρών: Σε εξέλιξη το νέο μεγάλο φοιτητικό εστιατόριο στο Ρίο
- Για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίστηκαν κουνούπια στην Ισλανδία
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.