sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τηλεκπαίδευση: 3 συμβουλές για να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου

Κύριο Τηλεκπαίδευση: 3 συμβουλές για να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου

Ηπανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που ήρθαν με το δεύτερο lockdown είναι και η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία ή τηλεκπαιδεύση θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, 09/11, και για τρεις εβδομάδας μαθητές και φοιτητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω διαδικτύου. Αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. 

Μπορεί πολύ εύκολα να σου αποσπαστεί η προσοχή, να χάσεις την αίσθηση του χρόνου και γενικότερα να μην μπορείς να μείνεις εντός προγράμματος. Πώς θα τα καταφέρεις; Σου έχουμε μερικές λύσεις για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις.

 

1. Φτιάξε το καθημερινό πρόγραμμά σου

 

Στο σπίτι, τα πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή είναι πολλά. Από το να καθαρίσεις το δωμάτιό σου, να κάνεις μία τελείως διαφορετική δραστηριότητα και άλλα πολλά. Για αυτό θα χρειαστείς ένα καλά οργανωμένο χρονοδιάγραμμα. 

Μία ατζέντα θα σου φανεί χρήσιμη. Εκεί μπορείς να γράψεις τις ώρες των μαθημάτων, αλλά και το πόσο θα χρειαστεί να διαβάσεις μετά την ολοκλήρωσή τους. Το να συμπληρώσεις σωστά το πρόγραμμά σου, με διαλείμματα και δραστηριότητες που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το διάβασμα είναι πολύ σημαντικό.

Μη ξεχνάς, ότι επειδή είσαι σπίτι, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις χρόνο για να κάνεις τα πράγματα που σου αρέσουν.

2. Φτιάξε τον δικό σου χώρο για διάβασμα

Αν έχεις τον χώρο στο σπίτι σου, φτιάξε έναν χώρο που θα είναι αποκλειστικά για διάβασμα, μελέτη και τηλεκπαίδευση. Άπλετο φως, πολλά βιβλία, καλή οργάνωση και υπολογιστές για να μπορείς να παρακολουθείς το μάθημα.

Αν πάλι δεν έχεις αυτό τον εξτρά χώρο, προσπάθησε να διαμορφώσεις κατάλληλα το δωμάτιό σου ώστε το γραφείο και ο χώρος που διαβάζεις να είναι καλά εξοπλισμένος και έτσι διαρρυθμισμένος ώστε να μην σου αποσπάτε η προσοχή. Καλό θα ήταν να μπει το γραφείο κάπου κοντά στο παράθυρο για να σε χτυπάει το φως, αλλά και να έχεις σε μικρή απόσταση όλα τα βιβλία σου.

 

3. Οργάνωσε τα γεύματά σου

Με τα απανωτά μαθήματα και τα ολιγόλεπτα διαλείμματα ανάμεσά τους το να τρέχεις να φτιάχνεις κάτι για να φας δεν είναι και η καλύτερη λύση. Καλό θα ήταν, όπως έκανες όταν πήγαινες σχολείο, να έχεις ετοιμάσει το γεύμα σου σε lunchbox. 

Επιπλέον, θα μπορούσες, να έχεις κοντά στο γραφείο σου (πέρα του νερού που είναι must) διάφορα snacks για να σε κρατήσουν σε ενέργεια. Τα φρούτα και οι μπάρες δημητριακών είναι μερικές καλές επιλογές για snacks.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​