sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εν μέσω καραντίνας το Δ.Π.Θ. κάνει έξωση σε οικότροφους φοιτητές!

Κύριο Εν μέσω καραντίνας το Δ.Π.Θ. κάνει έξωση σε οικότροφους φοιτητές!

Εν μέσω καραντίνας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλεί με έγγραφο του τους οικότροφους φοιτητές σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη να εκκενώσουν τα μισθωμένα δωμάτια εντός το πολύ 3 ημερών από την ενημέρωση τους και το αργότερο έως 18-11-2020.

Αιτία της απόφασης αποτελεί, σύμφωνα με το έγγραφο, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος καθώς όπως αναφέρεται, εφόσον «η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δεν υφίσταται ανάγκη διαμονής των φοιτητών στα μισθωμένα δωμάτια. Συνεπώς, καθίσταται επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων από το Πανεπιστήμιο, ώστε να περιοριστούν μη αναγκαίες δαπάνες».

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε lockdown, έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις εκτός νομού και οι περισσότεροι φοιτητές έχουν ήδη αποχωρήσει από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη και βρίσκονται ήδη στους τόπους καταγωγής τους.

Δείτε την καταγγελία φοιτήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ:

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου:

«ΠΡΟΣ

Τους φοιτητές που διαμένουν στα μισθωμένα δωμάτια στην Κομοτηνή (Οικοδομή Ευκτήμων) διαμέσου του ΤΠΣΦΜ

Τους φοιτητές που διαμένουν στα μισθωμένα δωμάτια ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης διαμέσου του ΤΑΘΑ

ΘΕΜΑ : Απόδοση δωματίων στο πλαίσιο της αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 ΚΥΑ και του άρθρου 27 παρ. 8 του ΚΦΕ.

Με την υπ’ αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 4899) θεσπίστηκαν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού SASRS -Cov-2, τα οποία θα ισχύσουν στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, ως προς τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) αποφασίστηκε η λήψη των ακόλουθων μέτρων:

  • Τηλε-εκπαίδευση
  • Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών
  • Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία
  • Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστήριων και αθλητικών εγκαταστάσεων των Α.Ε.Ι.
  • Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των Α.Ε.Ι..

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δεν υφίσταται ανάγκη διαμονής των φοιτητών στα μισθωμένα δωμάτια. Συνεπώς, καθίσταται επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων από το Πανεπιστήμιο, ώστε να περιοριστούν μη αναγκαίες δαπάνες προς εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Κατόπιν των παραπάνω και έχοντας υπόψη το άρθρο 27 παρ. 8 του Κανονισμού Φοιτητικών Εστιών του Δ.Π.Θ. που προβλέπει ότι οι φοιτητές «αποδίδουν άμεσα, όταν επιβάλλεται, το δωμάτιο τους» καλούνται:

Ια. Όσοι φοιτητές βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εντός των μισθωμένων δωματίων των Ξενοδοχείων να εκκενώσουν εντός το πολύ 3 ημερών από την ενημέρωση τους (το αργότερο έως 18-11-2020) τα δωμάτια τους, παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα ή παραδίδοντας τις αποσκευές τους προς φύλαξη στους αποθηκευτικούς χώρους που υποχρεούται να παρέχει έκαστο Ξενοδοχείο.

1β. Όσοι φοιτητές βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εντός των μισθωμένων δωματίων στην Κομοτηνή (Οικοδομή Ευκτήμων) να εκκενώσουν εντός το πολύ 3 ημερών από την ενημέρωση τους (το αργότερο έως 18-11-2020) τα δωμάτια τους, παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα ή παραδίδοντας τις αποσκευές τους προς φύλαξη στους αποθηκευτικούς χώρους της οικοδομής «ΕΥΚΤΗΜΩΝ».

2.  Όσοι φοιτητές έχουν ήδη αποχωρήσει από τα δωμάτια τους, χωρίς να έχουν παραλάβει όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, να φροντίσουν για την άμεση εκκένωση των δωματίων εντός το πολύ 3 ημερών από την ενημέρωση τους (το αργότερο έως 18-11-2020). Σε περίπτωση που δεν δύνανται οι ίδιοι (ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο) να παραλάβουν τα πράγματα τους στην ανωτέρω προθεσμία, να ενημερώσουν αποστέλλοντας παράλληλα έγγραφη εξουσιοδότηση (επισυνάπτεται στο παρόν έγγραφο) αντίστοιχα στο Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στην Κομοτηνή στην ηλεκτρονική διεύθυνση edardaKa@admin. duth.gr ή στο Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων Αλεξανδρούπολης στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να μεριμνήσουν για τη σύσταση αρμόδιας προς τούτο Επιτροπής, η οποία κατόπιν έγγραφης εξουσιοδότησης τους θα φροντίσει για τη φύλαξη των πραγμάτων τους στους αποθηκευτικούς χώρους της οικοδομής «Ευκτήμων» ή των Ξενοδοχείων.

3. Εντελώς κατ’ εξαίρεση όσοι φοιτητές βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εντός των δωματίων και έχουν άκρως σπουδαίο λόγο παραμονής στα δωμάτια τους (αλλοδαποί, σε καραντίνα, κ.λπ.) στην οικοδομή «Ευκτήμων» στην Κομοτηνή και στα ξενοδοχεία στην Αλεξανδρούπολη να υποβάλουν έως τη Δευτέρα 16-11-2020 σχετικό αίτημα παράτασης της διαμονής τους αναφέροντας τον λόγο αυτόν οι μεν πρώτοι στο Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στην Κομοτηνή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ενώ αντίστοιχα οι δεύτεροι στο Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων Αλεξανδρούπολης στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να συνεχιστεί η στέγαση τους ή ενδεχομένως η μεταφορά τους σε άλλο δωμάτιο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 8 του ΚΦΕ φοιτητής που μένει χωρίς άδεια στο μισθωμένο δωμάτιο διαπράττει σοβαρή παράβαση του Κανονισμού Φοιτητικών Εστιών.

Τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά στο χρονικό διάστημα ισχύος των ληφθέντων από την Πολιτεία μέτρων και επιπλέον για όσο χρόνο αυτά παραταθούν».

skjdhfkjshgjkdfjghksjfewigf1

skjdhfkjshgjkdfjghksjfewigf2

skjdhfkjshgjkdfjghksjfewigf3

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​