sedoni left all cities
sedoni right all cities

Νέο πρόγραμμα συνεργασίας ΟΠΑ – Δήμου Αθηναίων με θέσεις πρακτικής για τους φοιτητές!

Κύριο Νέο πρόγραμμα συνεργασίας ΟΠΑ – Δήμου Αθηναίων με θέσεις πρακτικής για τους φοιτητές!

Πέρα δηλαδή από το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια συνεχίζουν να είναι δραστήρια και να εξελίσσονται, κι ας αισθανόμαστε εμείς πως έχει γίνει μια παύση λόγω κορωνοϊού. Ίσως να φταίει που έχουμε καιρό να κάνουμε το σύνηθες δρομολόγιο. Για την ακρίβεια, για το ΟΠΑ μόλις γεννήθηκε μια νέα συνεργασία εν μέσω πανδημίας και έχει προοπτικές να πάει πολύ καλά.

Ειδικότερα, το Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, την περασμένη Πέμπτη (26/11) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων, το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα βοηθητικό κι ενδιαφέρον τόσο για τους φοιτητές όσο και για το προσωπικό.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας που έρχεται να προσφέρει νέες ευκαιρίες και να συνδέσει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, περιλαμβάνοντας συγκεκριμένα:

  • Πρακτική άσκηση των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Δήμο Αθηναίων, είτε επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ ή με συμμετοχή του Δήμου στο ιδιωτικό έργο, ή με διμερείς συμβάσεις.
  • Συνδιοργάνωση Δράσεων Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ – ΟΠΑ) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρεί ένα χώρο ιδιοκτησίας του, όπως η Τεχνόπολη, ως μορφή χορηγίας προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Συνδιοργάνωση Ημερίδας για την Επιχειρηματικότητα. Ενδεικτικά: «Ημέρες Καριέρας για νεοφυείς επιχειρήσεις», «Διοργάνωση – παρουσίαση Διαγωνισμών Καινοτομίας».
  • Συνεργασία για τον αγώνα δρόμου ΟΠΑRun που οργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ετησίως στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
  • Δόμηση μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων (π.χ. διοίκηση ανθρώπινου προσωπικού, διασφάλιση ποιότητας, στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός, κλπ).  
  • Συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού που απορρίπτει το Πανεπιστήμιο.

Τη συνεργασία έκανε γνωστή το ΟΠΑ μέσα από ανακοίνωσή του, ενώ σχετικά με αυτή μίλησε και ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, δηλώνοντας:

Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά της εργασίας και το αντίστροφο. Είναι σημαντικό η εκπαίδευση να αποκτήσει περισσότερα στοιχεία από την πραγματική αγορά και τις συνθήκες εργασίας αλλά και η εργασία να πλαισιωθεί από περισσότερη γνώση και εξειδίκευση. Αυτή η συνεργασία καθιστά συμμάχους ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και  τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Εγκαινιάζουμε μία σημαντική, κοινή πορεία για να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στο μέλλον, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης αλλά, κυρίως των νέων ανθρώπων.  

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης αναφερόμενος στο γεγονός, τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τον Δήμο Αθηναίων όσο και για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Μπορεί τους τελευταίους μήνες να έχουμε απομακρυνθεί κάπως από τα πανεπιστήμιά μας (για να είμαστε ειλικρινείς, ίσα που θυμόμαστε τα αμφιθέατρα και τους χώρους τους γενικότερα), ωστόσο αυτά λειτουργούν κανονικά και μάλιστα κάνουν πραγματάκια.
 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​