sedoni left all cities
sedoni right all cities

2 η Διαδικτυακή Εκδήλωση του Mindspace Patras για το 2021 με Θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ»

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στη γενικότερη πρωτοβουλία του οργανισμού του Mindspace για τη διεξαγωγή MeetUps που στοχεύουν στο να διαδώσουν την ιδέα της νεανικής επιχειρηματικότητας. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αυτών των events, δίνεται η ευκαιρία σε φοιτητές και νεαρούς αποφοίτους να έρθουν σε επαφή είτε με καταξιωμένα άτομα του χώρου του επιχειρείν, που παρουσιάζουν βήμα προς βήμα το δρόμο για την επιτυχία είτε με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, που περιγράφουν κάθε στάδιο της εταιρείας: από τη σύλληψη της ιδέας έως τη σύστασή της.

Το κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι: Τουρισμός και Βιωσιμότητα, και θα αναλυθούν όλες οι πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης υπό το πρίσμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρησιακό τομέα και πρόκειται να μας μιλήσουν τόσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσο και για τις ευκαιρίες που τους παρουσιαστήκαν. Σε αυτό το 2 ο MeetUp θα «ταξιδέψουμε» χωρίς το φόβο του κορονοϊού και με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον, μαζί με τον κύριο Βασίλη Ζησιμόπουλο, που είναι ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος της “Costa Nostrum”, και την κυρία Χριστίνα Ραχανιώτη, που είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της “Respoguide”. Τo event θα λάβει χώρα την Πέμπτη 13/05/21 και ώρα 18:00-19:45 σε διαδικτυακό περιβάλλον μέσω της πλατφόρμας του zoom, και μπορεί να γίνει δήλωση συμμετοχής με δωρεάν κράτηση εισιτηρίου στο eventbrite:  Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση μέσω του επίσημου YouTube Channel του Mindspace:  Μετά τις παρουσιάσεις των δύο προσκεκλημένων, θα ακολουθήσει Networking με τους ίδιους τους ομιλητές και με την ομάδα μας. Περιμένουμε με χαρά να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία πάνω στη νεανική επιχειρηματικότητα.

Σύντομη περιγραφή εταιρειών:

Η βραβευμένη startup Costa Nostrum ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την προώθηση και την εφαρμογή του ιδιωτικού προτύπου πιστοποίησης «Πρότυπο πιστοποίησης για αειφόρο διαχείριση και ανάπτυξη των μεσογειακών παράλιων – Costa Nostrum Sustainable Beaches», Μέσω αυτού του προτύπου πιστοποίησης, που λειτουργεί είτε ταυτόχρονα είτε ανεξάρτητα από το πρόγραμμα «Γαλάζιας Σημαίας» επιτυγχάνεται η βιώσιμη διαχείριση κι η ανάπτυξη κάθε παράλιας, με απώτερο σκοπό τη μετατροπή της σε κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό με πιστοποίηση βιωσιμότητας. Το πρωτόκολλο Costa Nostrum έχει ήδη υιοθετηθεί για την πιστοποίηση 12 παραλιών στους μεγαλύτερους τουριστικούς δήμους της Κρήτης, καθώς και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η νεοφυής εταιρεία “Respoguide” αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ιδέες και προϊόντα, τα  οποία θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω ενός καινοτόμου Mobile App και Web Platform παρέχονται υπηρεσίες αναβάθμισης της βιώσιμης λειτουργίας και των υπηρεσιών που διαθέτουν Επιχειρήσεις Τουρισμού κι Εστίασης. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες και τεχνογνωσία με βάση ένα σύστημα αξιολόγησης Resporating, το οποίο λειτουργώντας διαδραστικά και αμφίδρομα οδηγεί στην υιοθέτηση από καταναλωτές κι επιχειρήσεις «πράσινων» και «κοινωνικά υπεύθυνων» συνηθειών αναφορικά με τα προσφερόμενα προϊόντα κι υπηρεσίες.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​