sedoni left all cities
sedoni right all cities

ΑΠΘ: Τεράστιες ουρές φοιτητών για να πάρουν φαγητό από το εστιατόριο της λέσχης!

Κύριο ΑΠΘ: Τεράστιες ουρές φοιτητών για να πάρουν φαγητό από το εστιατόριο της λέσχης!

Εκεί που νομίζαμε ότι ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν όσα πανεπιστήμια έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής, οι ουρές για φαγητό στο ΑΠΘ έρχονται να μας προβληματίσουν ακόμα περισσότερο για τον χειμώνα που έπεται.

 
 

Όχι να φανούμε απαισιόδοξοι, αλλά δεν ποντάρουμε πολλά στο ότι θα βγει το εξάμηνο δια ζώσης…

Αυτή τη φορά, την παραπάνω εκτίμησή μας ενισχύουν εικόνες που κυκλοφόρησαν από το εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ, το οποίο μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα στα Ιδρύματα που ανέβαλαν τη λειτουργία του για τη Δευτέρα 11/10. Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media ο διδάκτωρ Ιστορίας, Σταύρος Παναγιωτίδης, δείχνουν να έχει σχηματιστεί μια τεράστια ουρά για take away φαγητό, που σημαίνει ότι τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί μόνο αρκετά δεν είναι.

Ο ίδιος κατηγορεί γι’ αυτό τον πρύτανη του Ιδρύματος αλλά και το Υπ. Παιδείας, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια γενικότερα, όσο για τις εικόνες ντροπής όπου φοιτητές περιμένουν επί ώρες για να φάνε.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Δημήτριο Κωβαίο, η κατάσταση φέρεται να ευθύνεται εν μέρει σε εργασίες συντήρησης που γίνονται αυτή την περίοδο, καθώς και από τη μαζική έλευση πρωτοετών φοιτητών. Όπως δήλωσε στο Voria.gr η λειτουργία της λέσχης συνεχίζει να γίνεται με take away, καθώς, παρά την ΚΥΑ που επιτρέπει την είσοδο των φοιτητών στο χώρο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, πραγματοποιούνται εργασίες στο χώρο, ενώ προσθέτει ότι την Τρίτη και την Πέμπτη «το καλό φαγητό που σερβίρεται οδηγεί στην πιο μαζική προσέλευση».

Το θέμα βέβαια είναι ότι όλα αυτά έπρεπε να έχουν προβλεφθεί και να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα για την αποτροπή τους. Το γεγονός ότι το φαγητό είναι «καλό» κάποιες μέρες και προσελκύει περισσότερους φοιτητές, δε δικαιολογεί τις εικόνες συνωστισμού. 

Αν λοιπόν αυτή είναι η πρόγευση για το τι μας περιμένει στη διάρκεια του εξαμήνου, τότε δυστυχώς δεν περιμένουμε θετική κατάληξη.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​