sedoni left all cities
sedoni right all cities

Παγκόσμια διάκριση για το ΟΠΑ στο πεδίο «Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων»!

Κύριο Παγκόσμια διάκριση για το ΟΠΑ στο πεδίο «Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων»!

ΟΠΑ και διακρίσεις πάνε μαζί, με την παρουσία του σε παγκόσμιες κατατάξεις να το επιβεβαιώνουν συνεχώς! Λίγες μόλις μέρες πέρασαν απ’ όταν γράφαμε για τους 15 καθηγητές του που ξεχώρισαν στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020 και παραμένουμε στο ίδιο mood επιτυχίας, αυτή τη φορά στο πεδίο «Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Ξανά λοιπόν, το όνομα του πανεπιστημίου βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα κορυφαία ονόματα του κόσμου, αφού ο διεθνής φορέας αξιολόγησης ‘US News’ το κατέταξε στη 218η θέση, διακρίνοντάς το ως το μοναδικό ελληνικό Πανεπιστήμιο στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο, για το 2022. 

Δε μας κάνει καμία εντύπωση φυσικά, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πεδίο βγάζει ασπροπρόσωπο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ίδιο είχε βρεθεί στο επίκεντρο και το περασμένο καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας μια θέση στη διεθνή λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Shanghai (Academic Ranking of World Universities).

Αποφασισμένο λοιπόν να σημειώνει επιτυχίες και διακρίσεις, στην αξιολόγηση του ‘US News’ κατάφερε να έχει πολύ υψηλή επίδοση στα κριτήρια σχετικά με το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της χώρας», όπου κατέλαβε την 21η θέση παγκοσμίωςκαθώς και το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες», όπου κατέλαβε την 40η θέση παγκοσμίως για το 2022.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος: 

Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης ‘US News’ κατέταξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στη 218η θέση, διακρίνοντάς το ως το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Economics and Business) για το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΟΠΑ είχε ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα κριτήρια σχετικά με το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της χώρας», όπου κατέλαβε την 21η θέση παγκοσμίως, καθώς και το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες», όπου κατέλαβε την 40η θέση παγκοσμίως για το 2022.

H US News  συλλέγει δεδομένα από την βιβλιογραφική βάση της ‘Web of Science’ και για την  εν λόγω κατάταξη τα κριτήρια αξιολόγησης είναι: η ερευνητική φήμη του Πανεπιστημίου στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει, ο αριθμός των δημοσιεύσεων, ο αριθμός και η απήχηση των αναφορών (citations), ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 1% με τις περισσότερες αναφορές, ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 10% με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και το ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης δήλωσε: «Σε αυτές τις αξιολογήσεις αποτιμάται η υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που προσφέρεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΟΠΑ και συγχρόνως αποτυπώνονται οι επίμονες προσπάθειες που καταβάλλονται διαρκώς από κάθε μέλος της για την επίτευξη της στρατηγικής επιδίωξης του Ιδρύματος για Αριστεία και Εξωστρέφεια».

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​