sedoni left all cities
sedoni right all cities

Κεραμέως για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Τον Ιούνιο οι ειδικοί φρουροί στα ΑΕΙ»

Κύριο Κεραμέως για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Τον Ιούνιο οι ειδικοί φρουροί στα ΑΕΙ»
Κεραμέως: "Ο στόχος είναι να δρουν κυρίως αποτρεπτικά, για να μην συντελούνται πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν με το ακαδημαϊκό περιβάλλον".

Εντός του Ιουνίου θα μπουν οι ειδικοί φρουροί στους χώρους των τεσσάρων μεγαλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Αττικής, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία:

«Όπως ξέρετε περιμέναμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς ήταν το απαραίτητο βήμα για να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Έχει ήδη κατατεθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το προεδρικό διάταγμα στο ΣτΕ. Θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις αυτό εκδοθεί εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων, δηλαδή εντός του Ιουνίου».

 

«Υπάρχει σχεδιασμός για τα τέσσερα πανεπιστήμια: το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος γίνεται με βάση τις ανάγκες που διαπιστώνονται πλέον επιχειρησιακά. Είναι κάτι που το βλέπει η ελληνική αστυνομία, πάντως τα πανεπιστήμια που έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ανάγκες είναι τα τέσσερα που ανέφερα προηγουμένως. Ο σχεδιασμός είναι εντός του Ιουνίου για να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι ομάδες προστασίας», πρόσθεσε η υπουργός.

«Να θυμίσω ότι ο στόχος είναι να δρουν κυρίως αποτρεπτικά, δηλαδή και μόνο η παρουσία τους να δρα αποτρεπτικά για να μην συντελούνται πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν με το ακαδημαϊκό περιβάλλον και θέλει να οδηγεί σε αυτό σε μια αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Στόχος είναι να μην χρειάζονται αυτές οι ομάδες. Γι’ αυτό και δεν είναι οριζόντιο το μέτρο, εντοπίζεται μόνο εκεί που υπάρχει ανάγκη», συμπλήρωσε.

Νίκη Κεραμέως: «Η ΕΒΕ έφερε τον εξορθολογισμό»

 

Για τη μείωση των εισακτέων, η υπουργός εξήγησε ότι «φέτος ανακοινώθηκαν 68.000, κάτι παραπάνω εισακτέοι. Πέρυσι, μπήκαν στα πανεπιστήμια 60.000 σε όλη τη χώρα. Άρα σε σχέση με αυτούς που μπήκαν, οι εν δυνάμει θέσεις είναι περισσότερες. Αυτοί που ασκούν κριτική έλεγαν ότι οι εν δυνάμει θέσεις θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες αν δεν υπήρχε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και της αντιπολίτευσης συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να μπει ένα τέλος στη διαδικασία που έμπαιναν υποψήφιοι με βαθμό 1 ή 2 ή 3 στα 20».

«Πλέον υπάρχει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, να θυμίσω ότι υπήρχαν πάνω από 20.000 υποψήφιοι που είχαν γράψει κάτω από 7 και έχει γίνει ένας εξορθολογισμός με την ΕΒΕ. Έχει ανέβει συνολικά το επίπεδο των υποψηφίων, έχει βγει στους υποψηφίους το να διαβάσουν πιο μεθοδικά και με μεγαλύτερη επιμέλεια για να επιτύχουν», τόνισε.

 
 
 

Για τα περιστατικά βίας στα σχολεία

Η Νίκης Κεραμέως δήλωσε συγκλονισμένη από την απώλεια του 14χρονου στα Σεπόλια και τόνισε πως είναι διαρκής η μάχη ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, ενώ παράλληλα επισήμανε πως έχουν δρομολογηθεί ενέργειες κατά της βίας.

Με αφορμή την αυτοκτονία 14χρονου στα Σεπόλια, η υπουργός είπε πως διατάχθηκε έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει οριζόντια επιπλέον παρέμβαση για όλους τους παράγοντες που γεννούν τέτοια περιστατικά», υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Για τα ειδικά σχολεία και το μεγάλο έλλειμμα εργοθεραπευτών που περιμένουν δύο χρόνια να μπουν στα σχολεία όπως στο ειδικό σχολείο αυτιστικών παιδιών στο Αιγάλεω, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «κάναμε για πρώτη φορά στην ιστορία 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή. Είναι οι πρώτοι που γίνονται στην ιστορία της χώρας».

«Μετά από 12 χρόνια, κάναμε πάνω από 16.000 μόνιμους διορισμούς. Ξεκινήσαμε από την Ειδική Αγωγή και μετά πήγαμε στη Γενική. Θα εξετάσουμε το ζήτημα με το ειδικό σχολείο στο Αιγάλεω» κατέληξε.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​