sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: όταν η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος της γνώσης

Στο σύγχρονο, πολύπλοκο κοινωνικό περιβάλλον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή σπουδών για υποψήφιους φοιτητές ή επαγγελματίες, παρέχοντας ευελιξία ως προς τη διαχείριση του προσωπικού χρόνου και απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη των μετακινήσεων ή της μετεγκατάστασης.

Σε επιλεγμένους κύκλους σπουδών και ακαδημαϊκές κατευθύνσεις, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δίνει την ευκαιρία για την απόκτηση τίτλου σπουδών προσαρμοζόμενη στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του σπουδαστή και στις ανάγκες και στις συνθήκες της ζωής του. Σήμερα όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων σπουδάζουν εξ αποστάσεως σε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει πετύχει την ευκαιρία αυτή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να την αναπτύξει και οργανώσει κατά τρόπο που εγγυάται υψηλό επίπεδο σπουδών σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό μοντέλο, πλήρως προσαρμοσμένου στις ανάγκες των σπουδαστών. Είτε αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα, ή στην Κύπρο, ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Με διδακτικό προσωπικό που διαθέτει σημαντική ερευνητική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα και αξιοποιώντας την άρτια υλικοτεχνκή υποδομή του Ιδρύματος, όπως η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, τα προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως προσφέρουν στους σπουδαστές τα πλεονεκτήματα που χρειάζονται για να αποκτήσουν την ακαδημαϊκή γνώση και επαγγελματική αποκατάσταση που επιζητούν.

 

Με το πλεονέκτημα ότι ανήκει στο μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, και έχοντας αξιολογηθεί από τον QS TOP Universities (QS Stars™) με τον υψηλότερο δείκτη «5 Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι σε θέση να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να την καταστήσει σύμμαχο της Ακαδημαϊκής γνώσης, απλοποιώντας τις διαδικασίες και μηδενίζοντας τις αποστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών σε τομείς υψηλού ακαδημαϊκού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος:

Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών διαρκούν 4 έτη και παραδίδονται σε Ελληνικά και Αγγλικά, κατ’ επιλογή του εκπαιδευόμενου. Ο εκάστοτε υποψήφιος ανάλογα με την κλίση και τους προσωπικούς του στόχους δύναται να επιλέξει μεταξύ Αγγλικής Φιλολογίας κ Γλωσσολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing Communications & Social Media, Ψυχολογίας.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο παρέχονται προγράμματα σπουδών σε κλάδους υψηλής δυναμικής, όπως Δημόσια Υγεία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιστήμες της Αγωγής, Συστήματα Πληροφορικής, που διδάσκονται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά, διάρκειας 18 μηνών.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​