sedoni left all cities
sedoni right all cities

Musk μαινόμενος – Απειλεί με μηνύσεις

Κύριο Musk μαινόμενος – Απειλεί με μηνύσεις

Ο Elon Musk απείλησε το Σάββατο να μηνύσει το παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης Media Matters και όσους επιτέθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, μετά τις κινήσεις πολλών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών να σταματήσουν τη διαφήμισή της στον ιστότοπο αφού προωθήθηκε μαζί με αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ο Musk και το X βρίσκονται στο μικροσκόπιο όλη την εβδομάδα για το αντισημιτικό και ρατσιστικό περιεχόμενο που έχει πολλαπλασιαστεί στον ιστότοπο από τότε που τον αγόρασε το 2022. 

Η φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης Media Matters for America δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι διαπίστωσε ότι διαφημίσεις από την IBM, την Apple και άλλες εταιρείες είχαν τοποθετηθεί μαζί με περιεχόμενο που προωθούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα.

Ο Musk την Τετάρτη ενέκρινε μια αντισημιτική ανάρτηση στο X που ισχυριζόταν, ψευδώς, ότι μέλη της εβραϊκής κοινότητας υποδαύλιζαν το μίσος κατά των λευκών, προκαλώντας έντονη καταδίκη, μεταξύ άλλων, και από τον Λευκό Οίκο.

 

«Με το που θα ανοίξει το δικαστήριο τη Δευτέρα, η X Corp θα καταθέσει μια σκληρή αγωγή εναντίον της Media Matters και όλων όσοι συνέπραξαν σε αυτή την απατηλή επίθεση εναντίον της εταιρείας μας», έγραψε ο Musk σε μια ανάρτηση στο X, χωρίς να κατονομάσει άλλα μέρη.

Πολλές εταιρείες ανέστειλαν τις διαφημίσεις τους τις τελευταίες δύο ημέρες, μεταξύ των οποίων η IBM, η Disney, η Warner Bros Discovery και η Comcast, η Lions Gate Entertainment και η Paramount Global. Το Axios ανέφερε ότι η Apple, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση την αξία της αγοράς, θα κάνει το ίδιο.

«Αυτή την εβδομάδα η Media Matters for America δημοσίευσε μια ιστορία που διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματική εμπειρία στο X, σε μια ακόμη προσπάθεια να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και να παραπλανήσει τους διαφημιστές», ανέφερε μια δήλωση που δημοσίευσε ο Musk. Κατηγόρησε τη Media Matters ότι δημιούργησε έναν εναλλακτικό λογαριασμό με σκοπό να «παραπληροφορήσει τους διαφημιστές» σχετικά με τις αναρτήσεις τους.

Η Media Matters δήλωσε το Σάββατο ότι ο Musk είναι ένας νταής που απειλεί με αδικαιολόγητες αγωγές.

«Ο Musk παραδέχτηκε ότι οι επίμαχες διαφημίσεις έτρεχαν μαζί με το φιλοναζιστικό περιεχόμενο που εντοπίσαμε», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Media Matters, Angelo Carusone. «Αν μας κάνει μήνυση, θα κερδίσουμε», είπε.

Ο Musk έχει απειλήσει στο παρελθόν με νομικές ενέργειες εναντίον άλλων μερών, πιο συγκεκριμένα της Anti-Defamation League, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που καταπολεμά τον αντισημιτισμό, κατηγορώντας την για την απώλεια διαφημιστικών εσόδων της X. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη μηνύσει την ADL.

Οι διαφημιζόμενοι έχουν εγκαταλείψει τον ιστότοπο από τότε που ο Musk τον αγόρασε τον Οκτώβριο του 2022 και μείωσε τον έλεγχο του περιεχομένου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η ρητορική μίσους, σύμφωνα με ομάδες για τα δικαιώματα των πολιτών.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την Παρασκευή την υποστήριξη του Musk σε αυτό που αποκάλεσε αποτρόπαια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας και κατηγόρησε τον Musk για μια «απεχθή προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους» που «αντιτίθεται στις βασικές μας αξίες ως Αμερικανοί».

Σημειώνεται ότι και η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι επίσης ο Musk έχει δεχτεί αρκετές αγωγές οι οποίες υποστηρίζουν την ύπαρξη ανεξέλεγκτης φυλετικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​