sedoni left all cities
sedoni right all cities

Μνημόνιο συνεργασίας Deloitte και Πανεπιστημίου Πειραιώς

Κύριο Μνημόνιο συνεργασίας Deloitte και Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Deloitte με πανεπιστημιακά ιδρύματα σ’ όλη την Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Deloitte και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων για την περίοδο 2024 – 2029.

Η συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Deloitte με πανεπιστημιακά ιδρύματα σ’ όλη την Ελλάδα με στόχο τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα.

Το μνημόνιο

Στο πλαίσιο του μνημονίου θα εξεταστούν συνέργειες και δράσεις όπως η συνδιοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, που θα αποβλέπουν στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα χρηματοοικονομικών και τεχνολογίας, προς όφελος της ανάπτυξης ευκαιριών εργασιακής απασχόλησης, η υποστήριξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, η δυνατότητα πρακτικής άσκησης και εργασιακής απασχόλησης των φοιτητών, η συνεργασία σε ερευνητικά έργα και προγράμματα, καθώς και η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.

«Στην Deloitte πιστεύουμε πολύ στο ταλέντο της χώρας»

Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος, σχολίασε: «Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την τιμή της συνεργασίας. Στην Deloitte πιστεύουμε πολύ στο ταλέντο της χώρας, έχουμε την τεχνογνωσία αλλά και την επιθυμία να το αξιοποιήσουμε και επενδύουμε σταθερά σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τους νέους με τεχνολογικές γνώσεις αλλά και σημαντικές δεξιότητες που θα αναβαθμίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον».

Η Chief Human Resources Officer της Deloitte, Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου προσέθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η συμπόρευση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής δέσμευσης της Deloitte για τη συνεχή επένδυση και αξιοποίηση του ταλέντου σε όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνει πληθώρα σπουδαίων πρωτοβουλιών. Στόχος μας είναι η άρτια κατάρτιση των φοιτητών σε τεχνολογίες αιχμής και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ακολουθεί στοχευμένες στρατηγικές εξωστρέφειας και δικτύωσης με επιχειρήσεις, ηγέτες στο χώρο τους, ώστε να εδραιώσουμε ισχυρές προοπτικές απορρόφησης των φοιτητών και αποφοίτων μας στην αγορά εργασίας. Η συνεργασία αυτή διευκολύνει τη δημιουργία διαύλων διασύνδεσης των φορέων που παράγουν γνώση με εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας, προωθεί προγράμματα εκπαίδευσης που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των φοιτητών μας και δημιουργεί ασφαλείς και ευνοϊκές επαγγελματικές προοπτικές για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή επιχειρηματικότητα.

«Επισφραγίζει την άριστη συνεργασία που διαχρονικά έχει το Πανεπιστήμιό μας με την Deloitte»

Η Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Επιστήμης Καθηγήτρια Σεραΐνα Αναγνωστοπούλου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας με την Deloitte, καθώς επισφραγίζει την άριστη συνεργασία που διαχρονικά έχει το Πανεπιστήμιό μας με την εταιρεία, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των φοιτητών μας με την αγορά.

Η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για περαιτέρω επέκταση της παραγωγικής μας συνεργασίας σε τομείς αιχμής και τη διασύνδεση περισσότερο παραδοσιακών ακαδημαϊκών αντικειμένων, όπως η χρηματοοικονομική και η λογιστική, και την εξέλιξη αυτών με χρήση νέων τεχνολογιών. Μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της εξωστρέφειας και της κατανόησης της ανάγκης για προσαρμογή του τρόπου διαμόρφωσης των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων των φοιτητών μας στις τρέχουσες εξελίξεις»

 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​