Βοήθημα έως 520 ευρώ μηνιαίως σε 2.700 φοιτητές από το υπουργείο Παιδείας
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Φοιτητικά Νέα
Θα δίνονται και κενά διαμερίσματα του δημοσίου σε φοιτητές - Θα χορηγείται με τη μορφή Υποτροφιών από το ΙΚΥ για 9 μήνες επί 4 χρόνια
Ποσό 520 ευρώ ανά φοιτητή/ια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ία μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.
Ήδη το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».
Με το πρόγραμμα αυτό, 2700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το ΙΚΥ για 9 μήνες επί 4 χρόνια. Αντιστοιχούν 520 ευρώ ανά φοιτητή/ια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ία μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής.
Συγχρόνως δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ ιών».
Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί στα ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.
Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.
- Πηγή: protothema.gr
SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
- «Ομπρέλα» από ΕΚΠΑ στους αιώνιους φοιτητές: Τι προτείνει το υπουργείο Παιδείας
- Πανεπιστήμιο: Επτά τμήματα που δίνουν πτυχίο ισοδύναμο με μεταπτυχιακό
- Τι σπουδάζουν οι φοιτητές μας;
- Πανεπίστηµιο Πατρών: Τα ευρήµατα της έρευνας στον «απόηχο» της διαγραφής 20.000 φοιτητών
- Οι «αιώνιοι φοιτητές» είναι απλώς ένας βολικός μύθος
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Οι αλάνες, η ψεύτικη ηλικία και το Γουέμπλεϊ: Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ο «Στρατηγός» των ελληνικών γηπέδων Μίμης Δομάζος
- Παπάς τα δίνει όλα σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεράκλωσε στο «αλήτης και αμαρτωλός»
- Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης στα Options Cinemas με εισιτήριο 4€
- «Ομπρέλα» από ΕΚΠΑ στους αιώνιους φοιτητές: Τι προτείνει το υπουργείο Παιδείας
- Μάθαμε ποιος θα είναι ο Οδυσσέας στην ταινία-υπερπαραγωγή του Christopher Nolan!
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.