sedoni left all cities
sedoni right all cities

8 tips για να κρατήσεις το φοιτητικό σου σπίτι καθαρό

Κύριο 8 tips για να κρατήσεις το φοιτητικό σου σπίτι καθαρό
Η φοιτητική ζωή δεν είναι ένα απλό παιχνίδι αλλά περιλαμβάνει πολλά κομμάτια με τα οποία πρέπει να ασχοληθείς.

Η φοιτητική ζωή έχει ξεκινήσει αλλά εσύ ακόμη ψάχνεις να βρεις τη σειρά σου αλλά και πως να διαχειριστείς τη νέα κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνουν έναν φοιτητή αυτό που είναι, είναι το σπίτι του. Η καθαριότητα του σπιτιού σου είναι σημαντική και δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα.

 #1. Πλαστικά ποτήρια και πιάτα!

Μιλάμε για σωτήρια λύση όταν έχεις καλεσμένους στο σπίτι. Προμηθεύσου από κάποιο μαγαζί τα απαραίτητα και βάλ’τα σε ένα ντουλάπι. Χρησιμοποίησε τα όταν έχεις επισκέψεις. Πλέον υπάρχουν σε πολλά σχέδια και χρώματα, οπότε δε θα σου θυμίζουν παιδικό πάρτι όπως τότε που ήταν όλα λευκά.

#2. Χρωμοπαγίδα

 Άλλη μια λύση για το πλυντήριο. Μπορείς να βάλεις πολλά χρώματα μαζί και αυτό το μαγικό χαρτάκι και να μη χρειαστεί να περιμένεις για να πλύνεις ξεχωριστά τα λευκά από τα χρωματιστά. Διαβάζουμε πάντα οδηγίες ε;

#3. Σπρέι με μαλακτικό

Αν θες ο χώρος σου να μυρίζει υπέροχα, τότε πάρε ένα μπουκάλι με απλικατέρ, βάλε νερό μέσα και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου μαλακτικό. Ψέκασε τις κουρτίνες σου και ο χώρος θα μυρίζει λες και έχεις μόλις σφουγγαρίσει.

#4. Όταν μαγειρεύεις να πλένεις τα πιάτα

Όταν έχεις ετοιμάσει το φαγητό σου στην κατσαρόλα και αυτό βράζει, μπορείς να πλύνεις ότι έχεις χρησιμοποιήσει για να μη μαζευτούν μετά πολλά.

#5. Η σκούπα και τα φαράσι είναι φίλοι μας  

Δε χρειάζεται να βάζεις πάντα την ηλεκτρική σκούπα σε δράση. Η απλή σκούπα μπορεί να σε βγάλει από δύσκολες καταστάσεις και είναι εύκολη αλλά και γρήγορη διαδικασία. Μη ξεχνάς να σκουπίζεις τακτικά γιατί η σκόνη θέλει μονιμότητα.

#6. Μην τα αφήνεις για αύριο

Μετά το μαγείρεμα, ή μετά από όταν έχεις κόσμο στο σπίτι καλό είναι να τα μαζεύεις επί τόπου. Θα δεις ότι με το να τα αφήνεις για την άλλη μέρα θα σου μαζεύονται πολλά πράγματα και δε θα ξέρεις από που να το πιάσεις.

#7. Βάλε σκούπα κάθε μέρα

Καλό είναι να σκουπίζεις κάθε μέρα. Να παίρνεις τα πολλά πολλά για να μη βρομίζει το σπίτι και να μη ξέρεις πώς θα τα μαζέψεις!

#8. Κράτα καθαρό τον νεροχύτη

Ο νεροχύτης είναι ένα από τα βασικά σημεία του σπιτιού που εύκολα μπορεί να βρωμίσει. Γι αυτό προσπάθησε να το κρατάς καθαρό. Μην αφήνεις τα πιάτα και τις κατσαρόλες να στιβάζονται!

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​