sedoni left all cities
sedoni right all cities

Οικονομικό Πάτρας: Καθηγητής όρισε επανεξέταση ένα μήνα μετά και τους έκοψε σχεδόν όλους!

Κύριο Οικονομικό Πάτρας: Καθηγητής όρισε επανεξέταση ένα μήνα μετά και τους έκοψε σχεδόν όλους!

Αν μέχρι το περασμένο εξάμηνο αντιπαθούσαμε την περίοδο της εξεταστικής μία φορά, πλέον το κάνουμε 10, χάρη στα μύρια όσα μας έχει αναγκάσει να περάσουμε η εξ αποστάσεως. Ψυχολογικά θα μας αφήσει…

Ωστόσο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι λίγη υπομονή ακόμα, καθώς το τέλος πλησιάζει, μαζί και η ανάκτηση της ηρεμίας μας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα κλείσουμε το εν λόγω κεφάλαιο ήσυχα (μην παραμυθιάζεστε), αφού όπως φαίνεται, μέχρι και το τελευταίο μάθημα υπάρχει κίνδυνος να γίνει η «στραβή» και να έρθει η αναστάτωση.

Ζωντανό παράδειγμα οι φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος του Παν/μίου Πατρών, που είδαν προς το τέλος της επεισοδιακής αυτής εξεταστικής περιόδου να αποκτούν νέες έγνοιες, όταν καθηγητής τους κάλεσε εντελώς ξαφνικά για επανεξέταση του μαθήματός του, με τη δικαιολογία ότι υπήρχε υποψία αντιγραφής. Πράγμα που δεν έβλεπαν να έρχεται με τίποτα οι 440 φοιτητές τους οποίους αφορούσε η ανακοίνωση, καθώς το συγκεκριμένο μάθημα είχε εξεταστεί πριν από 1 μήνα, ενώ επίσης δεν είχε τεθεί κανένα θέμα αντιγραφής.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα έδιναν ξανά το μάθημα, ήταν εξοργιστικές, με τους ίδιους να αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «τα άτομα αυτά που κλήθηκαν σε έκτακτη επανεξέταση, θα είχαν το ¼ του αρχικού τους χρόνου, αρνητική βαθμολόγηση, ακαθόριστο αριθμό θεμάτων, και μια περίοδο προετοιμασίας μόνο 3 ημερών από την ανακοίνωση του διδάσκοντα».

Με λίγα λόγια, ο καθηγητής τους κάλεσε να «κοπούν» στο μάθημά του. Όταν, δε, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι σε όσα ζητάει, πήραν την απάντηση να μην τον «βομβαρδίζουν» γιατί θα είναι άδικος κόπος. 

Στο τέλος όντως αποδείχτηκε άδικος κόπος, καθώς οι φοιτητές δεν κατάφεραν να πείσουν τον καθηγητή τους για το παράλογο της υπόθεσης, οπότε και η μόνη επιλογή που είχαν ήταν να επανεξεταστούν. Όπως καταγγέλλουν όμως, «στην περίφημη έκτακτη εξέταση όσοι συμμετείχαν δεν έλαβαν ποτέ θέματα! Όπως αντιλήφθηκαν αργότερα, ο αρμόδιος καθηγητής είχε δημιουργήσει κρυφά μια νέα σελίδα εξέτασης του μαθήματος στην αντίστοιχη πλατφόρμα για τα 440+ αυτά άτομα, στα οποία ποτέ δεν τους το ανακοίνωσε! Με αποτέλεσμα έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών να περιμένει αδίκως τα θέματα του διδάσκοντα, τα οποία ποτέ δεν έλαβε, και να «κόβεται» έτσι αυτομάτως από το μάθημα χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο και αιτία!» Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε απλώς διάθεση για κόψιμο, εξού και η κάθε του κίνηση να το καταφέρει. 

Ο φοιτητικός σύλλογος, όμως, δεν το άφησε έτσι, ενημερώνοντας μέσω επίσημης καταγγελίας τον αρμόδιο καθηγητή και τον Πρόεδρο του τμήματος, καθώς και τον Κοσμήτορα και την Πρύτανη. Αυτή μιλούσε για ζήτημα αυθαιρεσίας, ενώ ζητούσε την ακύρωση της εξέτασης και την αντικειμενική βαθμολόγηση βάσει την αρχική επίδοση.

«Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα γίνει κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό το θέμα. Δε διανοούμαστε ότι μπορεί να συναινέσει η ηγεσία του Πανεπιστημίου σε τέτοιες αυθαίρετες και αδικαιολόγητες ενέργειες, που προσβάλουν τη φοιτητική κοινότητα και τους Δημοκρατικούς αγώνες του Πανεπιστημίου μας. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Θα υπάρξει επιτέλους ΕΛΕΓΧΟΣ απέναντι σε ανάλογες ενέργειες ή θα συμπεριφέρεται ο καθένας σαν να του ανήκει το Ίδρυμα;», προσθέτουν οι φοιτητές. 

 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​