sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φοιτητική ζωή: Οι 4 «χρυσές» συμβουλές που πρέπει να ξέρει κάθε πρωτοετής

Κύριο Φοιτητική ζωή: Οι 4 «χρυσές» συμβουλές που πρέπει να ξέρει κάθε πρωτοετής

Η φοιτητικη ζωη είναι μία από τις ωραιότερες και πιο ξέγνοιαστες στιγμές της ζωής. Εκείνη την περίοδο γίνονται σημαντικές αλλαγή στη ζωή ενός νέου ή μιας νέας, αφού συνήθως φεύγουν από το σπίτι τους για να σπουδάσουν σε μία νέα και άγνωστη πόλη, όπου γνωρίζουν νέους ανθρώπους και έρχονται σε επαφή με πολλά διαφορετικά πράγματα και ερεθίσματα.

Νέες φιλίες, έρωτες, συνήθειες, ιδέες και γνώσεις είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό που όλοι αποκαλούμε φοιτητική ζωή. Επειδή όμως κάθε αρχή και δύσκολη, εμείς είμαστε εδώ για να σου εγγυηθούμε ότι η συνέχεια θα είναι εκπληκτική και άκρως ενδιαφέρουσα και αξίζει τον κόπο. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή την αρχή όσο το δυνατόν πιο εύκολη δίνοντας σου μερικές από τις σημαντικότερες συμβουλές, που κάθε πρωτοετής πρέπει να γνωρίζει!

Ας δούμε παρακάτω τις «χρυσές» συμβουλές!

1. Όσον αφορά τη συμπεριφορά σου

Έχεις φύγει από το Λύκειο και τώρα μπαίνεις στην αρχή της ενήλικης ζωής σου. Με λίγα λόγια παύεις να είσαι παιδί και ξεκινάς να μαθαίνεις τι σημαίνει ανεξαρτησία αλλά και άλλα όμορφα πράγματα. Επομένως, προσπάθησε να «δουλέψεις» τον εαυτό σου, ώστε να είναι πιο ψύχραιμος και να σκέφτεται λίγο πριν λάβει μία απόφαση. Παρ’ όλα αυτά ακόμη και αν δεν το κάνεις συνειδητά θα δεις πως αργά ή γρήγορα εσύ ο ίδιος ή η ίδια θα αλλάξεις αρκετά σε σύγκριση με τον παλιό εφηβικό εαυτό σου. 

2. Διάβασμα

Μία από τις βασικές διαφορές του Λυκείου και του Πανεπιστημίου είναι τα μαθήματα. Στο Λύκειο παίρνεις γενικές και βασικές γνώσεις που αφορούν μία μεγάλη πληθώρα αντικειμένων, προκειμένου να ανακαλύψεις προς τα πού κλίνεις. Τώρα που όμως βρίσκεσαι σε μία σχολή, καλό θα είναι είσαι πιο επιμελής, καθώς τα μαθήματα είναι πιο δύσκολα και θα δυσκολευτείς να ανταπεξέλθεις τελευταία στιγμή. Επιπλέον, αν θέλεις να είσαι καλός ή καλή σε αυτό που θα ασκήσεις επαγγελματικά στο μέλλον, θα πρέπει να αφομοιώσεις καλά τις γνώσεις που σου προσφέρονται στο Πανεπιστήμιο. Και αυτό μπορείς να το επιτύχεις μόνο με συστηματικό διάβασμα!

3. Μετακινήσεις

Όπου και πέρασες οι μετακινήσεις είναι ένα μεγάλο θέμα, αφού ως φοιτητής ή φοιτήτρια το πιο πιθανό είναι ότι δε θα έχεις δικό σου μέσο. Ωστόσο, ακόμη και αν έχεις, ίσως ορισμένες φορές βολεύει περισσότερο να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ. Για αυτό το λόγο πρόσεξε εξαρχής να νοικιάσεις ένα σπίτι κοντά σε μία στάση λεωφορείου και μάθε τα δρομολόγια (αλλά και αν γενικώς αργούν ή όχι στην πόλη που βρίσκεσαι). 

 

Τέλος, είναι σημαντικό να μείνεις μία εβδομάδα ή 10 μέρες στη νέα πόλη που πέρασες, ώστε να την εξερευνήσεις και να τη μάθεις λίγο για αρχή, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα τη μάθεις πολύ καλύτερα!

4. Βρες μία part time δουλειά

Η part time δουλειά θα σου επιτρέπει να βγάζεις ένα χαρτζιλίκι και να μη ζητάς συνέχεια λεφτά από τους γονείς σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερα πράγματα, χωρίς να χρειάζεται να ζητάς συνέχεια λεφτά και να είσαι σχετικά αυτόνομος. Παράλληλα όμως η part time δουλειά θα σε βοηθήσει να μη μείνεις πίσω στη σχολή σου.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​