sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φοιτητική ζωή: 4 ιστοσελίδες για να βγάλεις χρήματα online ακόμα και χωρίς πτυχίο

Κύριο Φοιτητική ζωή: 4 ιστοσελίδες για να βγάλεις χρήματα online ακόμα και χωρίς πτυχίο

Όταν είσαι φοιτητής υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλεις να κάνεις, αλλά συχνά τα οικονομικά σου δε βοηθούν ιδιαιτέρως. Παρόλα αυτά, όντας ακόμη ενεργός φοιτητής, ίσως να μην θέλεις ή να μην μπορείς λόγω υποχρεώσεων να πιάσεις μία δουλειά.

Επιπλέον, η πανδημίας του κορωνοϊούκάνει την αναζήτηση και την εύρεση εργασίας ακόμη πιο δύσκολη, αφού η κρίση γιγαντώνεται με μεγάλες συνέπειες, οι οποίες φαίνονται στη μείωση των νέων θέσεων εργασίας. 

Για αυτό τον λόγο, ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες στρέφονται στο διαδίκτυο. Μη νομίζεις, όμως, ότι εκεί έχουν θέση μόνο όσοι είναι απόφοιτοι κάποιας σχολής, αφού στο internet υπάρχει μία θέση εργασίας για όλους όσους θέλουν πραγματικά να προσπαθήσουν.

Αν λοιπόν έχεις όρεξη, θέλεις κάποια χρήματα και είσαι καλός σε οτιδήποτε -ανεξαρτήτως του επιστημονικού πεδίου που σπουδάζεις-, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

1. Skillshare

Το Skillshare είναι μία πλατφόρμα, που όπως μας προϊδεάζει και το όνομά της, υπάρχει για να μοιράζεται κανείς τις δεξιότητές του. Εκεί, συνήθως οι άνθρωποι μοιράζονται online courses, στα οποία διδάσκουν κάτι δημιουργικό. 

Αν για παράδειγμα είσαι καλός ή καλή στη μαγειρική, την κηπουρική ή τη ζωγραφική, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα online course και να το πουλήσεις στην πλατφόρμα του Skillshare. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Skillshare δεν είναι ανάγκη να ανεβάσεις μακροσκελή μαθήματα, αφού υπάρχει πληθώρα courses που διαρκούν ακόμη και… 10 λεπτά!

 

2. Depop

Το Depop είναι μία πλατφόρμα που μοιάζει σα να ένωσε κάποιος το Instagram με το e-bay. Η λογική του Depop εστιάζει στο ethical fashion, δηλαδή στην ηθική πλευρά της μόδας, και προωθεί την πώληση ρούχων, τα οποία κατά κύριο λόγο είναι second hand και σε καλή κατάσταση. Βέβαια, αν δημιουργείς δικά σου πράγματα, όπως κοσμήματα ή ρούχα, τότε μπορείς πάλι να τα πουλήσεις στο Depop. Απλώς δώσε έμφαση στις φωτογραφίες, οι οποίες καλό είναι να προσεγμένες, αφού μιλάμε για μία πλατφόρμα, που μοιάζει πολύ με το Instagram. 

 

3. Qmee

Το Qmee θα σε πληρώσει κυριολεκτικά για πεις τη γνώμη σου σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που αγόρασες μέσω internet, να συμπληρώνεις ερωτηματολόγια και έρευνες ή ακόμη και να googlάρεις πράγματα (κάτι που έτσι κι αλλιώς κάνεις). Μερικές φορές πληρώνει με χρήματα, ενώ άλλες πληρώνει με κουπόνια. Αυτό εξαρτάται με το τι θα κάνεις. Πάντως, για να ασχοληθείς με το Qmee θα πρέπει να κάνεις απλώς ένα λογαριασμό και να… ξεκινήσεις!

4. Upwork

Το Upwork είναι μία πλατφόρμα για freelancers, όπου μπορείς να πληρωθείς ανά project. Υπάρχουν διάφοροι τομείς με τους οποίους μπορείς να ασχοληθείς, όπως η συγγραφή κειμένων, η δημιουργία video, το graphic design κλπ.

Αν, μάλιστα, ένας από αυτούς τους τομείς συμπίπτει με το αντικείμενο των σπουδών σου, τότε μπορείς να αναλάβεις ένα σχετικό project ακόμη κι αν δεν έχει πολλή εμπειρία ή πτυχίο. Το μόνο που απαιτεί από εσένα το Upwork είναι να κάνεις αίτηση για να σε δεχτεί. Αν δε σε δεχτεί με την πρώτη, μην απογοητευτείς, καθώς το Upwork δέχεται πολλές αιτήσεις καθημερινά. Μπορείς να ξανακάνεις αρκετές φορές, μέχρι επιτέλους να δεχτούν.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​