sedoni left all cities
sedoni right all cities

ΟΠΑ: Έκλεισε συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με ένα από τα παλαιότερα Παν/μια του κόσμου!

Κύριο ΟΠΑ: Έκλεισε συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με ένα από τα παλαιότερα Παν/μια του κόσμου!
Σε μια σημαντική συμφωνία με ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Παν/μιο της Παβία, ήρθε το ΟΠΑ, «ξεκλειδώνοντας» έτσι μια νέα δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής.

Η εν λόγω ενέργεια υπογράφηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα πλαίσια του πλάνου διεθνοποίησης και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα, 0ι φοιτητές του μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του τμήματος, θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν και το μεταπτυχιακό Laurea Magistrale in Economics, Finance and International Integration (MEFI)  στην κατεύθυνση των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Παβία

Η μετακίνηση θα χρηματοδοτηθεί και από το πρόγραμμα ERASMUS+, ενώ αντίστοιχα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία, θα δύνανται παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.

 

Πιο συγκεκριμένα όμως, η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει:

  • Μετακίνηση των φοιτητών μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο μεταπτυχιακό MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία.
  • Μετακίνηση των φοιτητών και αποφοίτων του μεταπτυχιακού MEFI της Παβία στο μεταπτυχιακό ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • των μετακινήσεων των φοιτητών μέσω ERASMUS +
  • Απαλλαγή των φοιτητών μας από δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Παβία.
  • Κοινή διπλωματική εργασία μεταξύ των δύο τμημάτων. Η δράση αυτή θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ και των διδασκόντων και ερευνητών σε βασικό ερευνητικό επίπεδο. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, Καθηγητής Ιωάννης Ντζούφρας:

H πρωτοπόρα αυτή συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για επιπλέον συνεργασίες και τη διεθνοποίηση του Τμήματος Στατιστικής και του ΟΠΑ, ενώ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας του Τμήματος.

Από την άλλη, ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκηςδήλωσε ότι: «Η συμφωνία αυτή αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή, όπου στρατηγικός στόχος του ΟΠΑ είναι η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και αναγνωρισιμότητάς του και η ουσιαστική διεθνοποίηση των σπουδών του, μέσω στρατηγικών συμπράξεων με διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια του εξωτερικού».

 
 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​