sedoni left all cities
sedoni right all cities

12 φοιτητικές εστίες αποκτούν free Wi-Fi μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είναι κι αυτό μια εξέλιξη!

Κύριο 12 φοιτητικές εστίες αποκτούν free Wi-Fi μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είναι κι αυτό μια εξέλιξη!

Κάποια ωραία πραγματάκια φέρνει η νέα χρονιά στους οικότροφους φοιτητές ορισμένων εστιών, που από εδώ και πέρα θα απολαμβάνουν free Wi-Fi. 

Η πανδημία έφερε τη μεγάλη ανάγκη της πρόσβασης στο διαδίκτυο στην επιφάνεια, αφού χωρίς αυτή οι φοιτητές θα έχαναν το εξάμηνό τους και τις εξεταστικές τους από τη στιγμή που πραγματοποιούνταν online, ωστόσο το γεγονός ότι το ίντερνετ πλέον αποτελεί βασικό εργαλείο για μαθητές και φοιτητές είναι αδιαμφισβήτητο εδώ και καιρό. Είτε η διδασκαλία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, πάντα υπάρχουν ανάγκες που μόνο το ίντερνετ μπορεί να καλύψει.

Ωστόσο, πρόκειται γενικότερα για ένα αγαθό που χωρίς αυτό… δε ζούμε (κι ας φαίνεται παρατραβηγμένο) και πλέον μοιάζει αδιανόητο ο οποιοσδήποτε χώρος να μην το διαθέτει.

Σίγουρα κάθε οικότροφος φοιτητής (ή οι περισσότεροι τουλάχιστον), φρόντιζαν να έχουν το δικό τους ίντερνετ, παρόλα αυτά πλέον θα τους το παρέχουν οι ίδιες οι εστίες.

Συγκεκριμένα, 12 φοιτητικές εστίες στην Ελλάδα θα έρθουν λίγο πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή, παρέχοντας free Wi-Fi σε όσους διαμένουν σε αυτές.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ανακοίνωσε πως η εν λόγω ενέργεια, οικονομικής διαχείρισης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., τίθεται σε εφαρμογή με σύγχρονο εξοπλισμό για τη διασύνδεση των εστιακών φοιτητών. To έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.240.000 ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος του θα έχει ολοκληρωθεί προς τα τέλη Μαρτίου του 2021 και υπόσχεται να αξιοποιηθούν πλήρως οι ψηφιακές δομές και τα εργαλεία της εποχής για τη βελτίωση της διδασκαλίας, της έρευνας και της καινοτομίας στις φοιτητικές εστίες και για όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Όσο για το ποιες εστίες αφορά, αυτές είναι:

 • Φοιτητική Εστία Κομοτηνής (Φ.Ε. Κομοτηνής)
 • Φοιτητική Εστία Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.)
 • Α΄ Φοιτητική Εστίας Θεσσαλονίκης (Α΄ Φ.Ε.Θ.)
 • Β΄ Φοιτητική Εστίας Θεσσαλονίκης (Β΄ Φ.Ε.Θ.)
 • Δ΄ Φοιτητική Εστίας Θεσσαλονίκης (Δ΄ Φ.Ε.Θ.)
   
 • Φοιτητική Εστία Καλαμαριάς (Φ.Ε. Καλαμαριάς)
 • Φοιτητική Εστία Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ν.Ε.Ε.ΕΜΠ.)
 • Φοιτητική Εστία Ζωγράφου (Φ.Ε.ΕΜΠ.)
   
 • Φοιτητική Εστία Αθηνών (Φ.Ε.Α.)
 • Φοιτητική Εστία Πάτρας – Ρίο (Φ.Ε.Π.)
 • Φοιτητική Εστία Πάτρας – Κουκούλι (πρώην Σπουδαστική Εστία Τ.Ε.Ι. Πάτρας)
 • Φοιτητική Εστία Πελοποννήσου – Καλαμάτας (πρώην Σπουδαστική Εστία Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας)

Ας ελπίσουμε μόνο το σήμα να είναι λίγο καλύτερο από εκείνο στους χώρους των Πανεπιστημίων. 

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​