sedoni left all cities
sedoni right all cities

Στα δικαστήρια πρώην φοιτήτριες του ΔΙΠΑΕ – Καταγγέλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση!

Κύριο Στα δικαστήρια πρώην φοιτήτριες του ΔΙΠΑΕ – Καταγγέλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση!

Ήταν να μη γίνει η αρχή… Από το ξεκίνημα του έτους που πραγματοποιήθηκαν διάφορες καταγγελίες και βγήκαν στην επιφάνεια ιστορίες χρόνων, έχουν γίνει γνωστά πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στα ελληνικά πανεπιστήμια (βλ. 1, 2, 3) , τα οποία άλλους τους απογοήτευσαν πλήρως, κι άλλους τους ανακούφισαν, καθώς γνώριζαν το πρόσωπο αυτό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και περίμεναν τη στιγμή να αποκαλυφτεί.

Κρίνοντας από το πλήθος των καταγγελιών, καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν αρκετά ακόμη τέτοια συμβάντα που «κουκουλώθηκαν» και πιθανόν να μη βγουν ποτέ στο φως. Κρατάμε όμως τη θετική πλευρά, ότι έφτασε δηλαδή η στιγμή που αποκαλύπτονται τέτοιες συμπεριφορές και τα άτομα που κρύβονται από πίσω οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η ιστορία του καθηγητή Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε φοιτήτριες και να εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του για να τις πλησιάσει. 

Χθες λοιπόν, είχε προγραμματιστεί η δίκη του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αναβλήθηκε, με συλλογικότητες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο και να διαμαρτύρονται κατά του συγκεκριμένου προσώπου αλλά και γενικότερα του σεξισμού και της πατριαρχίας.

 

Όπως αναφέρεται στο thesstoday.gr, η αρχή των αποκαλύψεων έγινε τον περσινό Σεπτέμβρη, όπου φοιτήτριες σε συνέντευξή τους μίλησαν για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, που αφορούν ακόμα και πολύ παλαιότερα έτη. Αυτές σχετίζονταν με τον καθηγητή μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (νυν ΔΙΠΑΕ), ο οποίος διατηρούσε και ιδιωτικό γυναικολογικό γραφείο στην πόλη. Με αφορμή αυτό, πλησίαζε τις φοιτήτριες προσφέροντας δωρεάν παροχή γυναικολογικών εξετάσεων, βοήθεια με τα μαθήματα, καθώς και την εκπαιδευτική κατάρτισή τους.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, η πρόσεγγισή του στη συνέχεια παρέκκλινε από τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης, παραβαίνοντας κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης το ιατρικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους. 

 
 
 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​