sedoni left all cities
sedoni right all cities

Οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ & του Παν/μίου Πατρών καλούν τους φοιτητές τους να εμβολιαστούν!

Κύριο Οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ & του Παν/μίου Πατρών καλούν τους φοιτητές τους να εμβολιαστούν!

Όσο λαμβάνονται νέα μέτρα και η καθημερινότητα δείχνει να μοιάζει με ένα beef μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα Πανεπιστήμια ζητούν από τους φοιτητές τους να κάνουν το αυτονόητο, όχι για να χαίρουν προνομίων, αλλά για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. 

 

Όλη η υπόθεση του εμβολίου έχει γίνει ιδιαίτερα περίπλοκη από ένα σημείο και μετά, ωστόσο ξεχνάμε ότι ο βασικός στόχος είναι να βγούμε από τον βούρκο που έχουμε μπει από τον Μάρτιο του 2020 και ακούει στο όνομα κορωνοϊός. Πέρσι τέτοια εποχή ελπίζαμε όλοι στην ανακάλυψη του εν λόγω εμβολίου, ώστε να μην περάσουμε άλλο ένα καλοκαίρι στο φόβο και την αμφιβολία. Αυτό ήρθε και αντί να μας ενώσει όλους σε μια κοινή προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μας έχει διχάσει παραπάνω.

Όπως φαίνεται, τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας μας παίρνουν θέση υπέρ του εμβολιασμού και παρακινούν τους φοιτητές να προβούν σε αυτή την κίνηση κατά του Covid-19, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως η κοινωνία.

Τόσο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος όσο και ο πρύτανης του Πανεπιστήμιο Πατρών, Χρήστος Μπούρας, έβγαλαν σχετική ανακοίνωση, όπου καλούν τους φοιτητές τους να κάνουν το εμβόλιο και να συντελέσουν στην προσπάθεια της χώρας (αλλά και τους κόσμου γενικότερα) να βγει από αυτήν την κατάσταση.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Περάσαμε όλοι και όλες μαζί μια δύσκολη και μεγάλη χρονική περίοδο, μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα. Πολλοί και πολλές από εμάς βιώσαμε στο στενό μας περιβάλλον τη δύσκολη «αναμέτρηση» με τον ιό.Σήμερα είναι περισσότερο από αναγκαίο να κάνουμε με ασφάλεια όλοι και όλες μαζί το επόμενο βήμα.

Οι νέοι άνθρωποι όταν έρθουν σε επαφή με τον ιό μπορεί να μη νοσήσουν βαριά, ωστόσο πρέπει να προστατέψουν την οικογένειά τους και τις φίλες και τους φίλους τους.

Βγαίνουμε έξω, λοιπόν. Ζούμε με τους άλλους! Ζούμε, όμως, με ασφάλεια και δεν θέτουμε σε κίνδυνο τους αγαπημένους μας! Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε τώρα!

Θέλουμε να έχουμε κοινωνικές επαφές, θέλουμε να ζούμε, να κυκλοφορούμε και να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες με ασφάλεια. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε τώρα!

Ερχόμαστε πιο κοντά, γι’ αυτό κάνουμε το επόμενο βήμα. Εμβολιαζόμαστε τώρα!Βγαίνουμε έξω σήμερα με ασφάλεια και αφήνουμε τον κορωνοϊό στο χθες!

Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ 

Κατά την περίοδο της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως συμβαίνει με κάθε πρωτόγνωρη κατάσταση που αφορά όλους τους ανθρώπους σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της γης, κάποιες έννοιες αναδύθηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν και επιβλήθηκαν στον δημόσιο λόγο αποκτώντας κομβικό ρόλο όχι μόνον σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Πρώτες στην τάξη της κοινωνικής κλίμακας αλλά και της προσωπικής ηθικής αναδύθηκαν οι έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης. Σε κάθε πολίτη αναλογούν ακέραιες οι δύο παραπάνω έννοιες, που αντιστοιχούν σε ποικίλες πρακτικές άμεσα και εύκολα εφαρμόσιμες από τον καθένα. Ποια είναι η πρακτική που αναλογεί στους νέους ανθρώπους ιδίως αυτήν την περίοδο; Να συμβάλλουν μέσω του εμβολιασμού τους στην προστασία της κοινωνίας και ιδίως των ευπαθών ομάδων από την εξάπλωση της πανδημίας.

Οι νέοι άνθρωποι είναι η κοινωνική ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα ιδίως το καλοκαίρι και ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης. Επομένως, ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο. Επιπλέον, οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν πως μπορεί να προσβάλει ακόμη και μικρές ηλικίες. Ο εμβολιασμός των νέων θα ενδυναμώσει σημαντικά την αλυσίδα προστασίας που χρειάζεται ο πληθυσμός για να αποκτήσει ανοσία. Οι φοιτητές είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο, τον πολιτισμό. Επομένως, αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας προς τις οικογένειές σας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ο Πρύτανης
Χ. Ι. Μπουρας

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​